Vriendinnen Speeddate in Disneyland Parijs

Zó leuk was de Vriendinnen Speeddate in Disneyland Parijs

Om onze verjaardag én die van Disneyland Paris te vieren, gingen we met 24 vrouwen op Vriendinnen Speeddate naar dit magische oord. “Of ik al nieuwe vriendinnen heb gemaakt? Nou, met eentje heb ik al echt een klik!”

“Lang zal ze leven, lang zal ze leven, lang zal ze leven in de gloria”, klinkt het in de Disney-bus, die in alle vroegte vanuit Hilversum is vertrokken. Dit verjaardagslied hád voor Vriendin kunnen zijn, want we bestaan dit jaar 25 jaar. Of voor Disneyland Paris, dat 30 jaar geleden werd geopend. Maar de dappere vrouwen die dit weekend op speeddate gaan om een gezellige vriendin te vinden, zingen voor Melissa. Zij viert haar verjaardag samen met een bus vol potentiële vriendinnen. De sfeer zit er direct goed in.

Verjaardag

Melissa (39) had zich meteen enthousiast opgegeven voor deze jubileumeditie van de Vriendinnen Speeddate, vertelt ze, terwijl ze champagnetruffels uitdeelt in de bus. “Mijn verjaardag vier ik altijd een beetje klein, ik heb mijn beide ouders al verloren en heb ook geen opa’s en oma’s. Daarom doe ik op die dag altijd iets bijzonders. Toen de oproep van Vriendin samen met VriendinnenOnline voorbijkwam, dacht ik: wat leuk als ik mijn verjaardag op deze manier kan vieren. En wie weet, houd ik er ook een leuke vriendin aan over. Ik woon in Amsterdam en mensen denken weleens dat je daar op elke hoek van de straat iets kunt doen. Dat is zo, maar het is ook best individualistisch. Als ik in de sportschool een praatje probeer te maken, gebeurt het weleens dat diegene met rust gelaten wil worden. Zo jammer. Hier in de bus zie ik
allemaal leuke vrouwen. Het speeddaten begon vanochtend meteen in de bus, we hebben al van stoel gewisseld, dus ik heb al een paar leuke gesprekken gehad. Ik merk dat iedereen ervoor openstaat. Die oprechte interesse in anderen voelt fijn.”
Om Melissa’s nek hangt een gouden Mickey Mouse-kettinkje. “De eerste keer dat ik naar Disneyland Paris ging, was ik negen en ik kreeg deze ketting daar van mijn moeder. Ze is zes jaar geleden overleden. Ik vond het mooi om ’m vandaag te dragen. Dan is ze er een beetje bij.”

Weer onder de mensen

Een paar stoelen verderop in de bus zit Damanja (29). Op speeddate gaan in een bus met 24 vrouwen vindt ze best spannend, vertelt ze. “Ik ben vrij rustig, ik stap niet zo snel op mensen af. Dus het is best een ding om hieraan mee te doen. Maar het is ook leerzaam, dus daarom koos ik er toch voor om zo nieuwe mensen te leren kennen.”
Damanja is zes maanden geleden bevallen en kreeg daarna een postnatale depressie. “Ik ben net weer aan het opbouwen, dit is een eerste stap om onder de mensen te zijn. Het is mijn eerste echte uitje na de bevalling. Het is naar om een postnatale depressie te hebben. Je bent in je lichaam maar ook weer niet, ik raakte mezelf een beetje kwijt en vroeg me af of het nog goedkwam. Met hulp van een psycholoog en mensen om me heen gaat het beter en begin ik nu te houden van mijn dochter.
Ik heb veel zin in dit reisje. Veel van mijn vrienden hebben wat oudere kinderen. Daardoor gingen onze levens van elkaar verschillen en kreeg ik behoefte om nieuwe mensen te leren kennen. Ik had al mee willen doen met de Vriendin Speeddates, maar was steeds te laat. Dit reisje is een bijzondere setting om te speeddaten.”

Vriendschappen

Voor in de bus zit Lize Mast van Vriendinnen-Online, met wie Vriendin alle speeddates en dus ook dit weekend organiseert. Hoe vindt ze het gaan? “Het was vanochtend meteen ontspannen en gezellig. Ik was nog benieuwd of we sommige meiden op hun gemak moesten stellen, vooral als ze het spannend vonden om te gaan. Maar iedereen werd meteen opgevangen door de groep, alle vrouwen staan hiervoor open. Heel leuk om te zien.”
Heeft Lize al vriendschappen zien ontstaan? Ze vindt het na een ochtend in de bus nog te vroeg om daar iets van te kunnen zeggen, maar: “We hebben inmiddels een groepsapp en daarop zag ik net een foto van een groepje vrouwen die elkaar tijdens de lunchpauze omarmden onder een paraplu – het regende. Ik hou van harmonie en verbinding, dus zo’n foto raakt mij. Dit is waar we het voor doen. Ik hoop dat iedereen straks met een glimlach naar huis gaat.”

Vipplek

Door het speeddaten gaat de reis vliegensvlug. Als de bus in Disneyland Paris arriveert, is er tijd om de bagage in de kamer te zetten. Maar in no time staat het eerste groepje vrouwen bij de ingang van een van de Disneyparken. In de achtbanen gaan ze, dan meteen door naar Mad Hatter’s Tea Cups en hup, ook maar naar de net geopende attractie Spider-Man W.E.B. Adventure.
’s Avonds is er een diner waarbij Disney Figuren langskomen en om de avond af te toppen, kan iedereen bij het sprookjeskasteel vanaf een vipplek genieten van een lichtshow met tweehonderd drones: Disney D-Light.
Alle vrouwen hebben het naar hun zin. Zo ook Puck (23): “Ik vind het zo gaaf dat we bij de show vooraan staan. Maar ik vond het ook geweldig om vanmiddag door het park te lopen. Alles is zo mooi. Ik vind het een hele ervaring, ook om te speeddaten. Nadat ik op mezelf ben gaan wonen, zijn er wat vriendschappen verwaterd, dus ik hoop hier nieuwe mensen te leren kennen.”

Buiten de comfortzone

’s Ochtends staat de wekker alweer vroeg, om na het ontbijt maar zo weinig mogelijk te missen van de parken. Sommige groepjes vrouwen zoeken elkaar weer op, anderen wisselen van samenstelling of spreken halverwege het park af om samen naar een attractie te gaan. Wat niemand wil missen, is de show ter ere van Disneys dertigste verjaardag: Dream and Shine Brighter. Er zijn paradewagens, dansers, Mickey en Minnie en veel andere Disney Figuren.
Bernadette (28) staat te genieten van de show. Ze kent Disneyland Paris goed, vertelt ze, want ze heeft een tijdje een jaarkaart voor de parken gehad. “Zeven jaar geleden overleed mijn peettante aan kanker. Ik had een goede band met haar. Mijn tante overleed drie jaar voordat ze met pensioen zou gaan. Ze wilde daarna gaan reizen, maar ja… Toen dacht ik: ik wil zo veel mogelijk nú van het leven genieten, je weet niet wanneer het voorbij is. Dus toen heb ik een jaarkaart gekocht voor Disneyland Paris. Ik ging elke maand.”
Het park kent ze al, Bernadette is vooral mee om nieuwe mensen te leren kennen. “Al is dit voor mij best een beetje buiten mijn comfortzone, hoor. Mijn vriend en ik hebben een klein groepje goede vrienden en mijn beste vriendin woont in Zweden, die zie ik niet zo vaak. Toevallig komt ze volgende week naar Nederland voor het eerst sinds vijf jaar. Het is al even geleden dat ik haar heb opgezocht – je gaat niet snel even op en neer. Andere vriendinnen wonen wat verder weg in Nederland. Dus ik hoop dat ik met degenen uit deze groep die wat dichterbij wonen af en toe een drankje kan doen. Maar ik geniet sowieso van de ervaring, om dit samen te doen met al die meiden die ook anderen willen leren kennen.”

Met z’n allen

Aan het einde van de middag, na nog een laatste ronde Tower of Terror, Ratatouille of Peter Pan, is het tijd om de bus weer in te stappen. Joyce (39) zal goede herinneringen aan dit weekend bewaren: “Ik vond het supergaaf, ik heb zo genoten. Vooral de parades vond ik fantastisch.”
Ze vertelt dat ze twee jaar geleden borstkanker heeft gehad. “Ik had uitzaaiingen in mijn rug en mijn borsten moesten worden geamputeerd. Sommige vriendinnen lieten toen niets van zich horen, achteraf zeiden dat ze niet wisten wat ze tegen me moesten zeggen. Maar een emoji per app of een kaartje was al goed geweest. Nu had ik het gevoel dat ik niet bij ze terecht kon toen ik ze het hardst nodig had.
Ondanks mijn slechte prognose ben ik er nog steeds. Binnenkort word ik geopereerd en krijg ik een reconstructie van mijn borsten. Ik zoek nieuwe vriendinnen die me daarin steunen en weten hoe ze daarmee om moeten gaan. Maar ik gunde het mezelf ook om even lekker weg te gaan. Ik vind alle meiden hier onwijs leuk. Met eentje heb ik echt een klik, vanaf het moment dat we elkaar zagen: Melissa. We zitten helemaal op dezelfde golflengte. Maar er zitten nog een paar leuke meiden in ons groepje, we zijn de afgelopen dagen steeds met z’n allen op stap geweest. Er zijn er een paar van wie ik zeker weet dat ik met hen na deze dagen ook contact zal houden.”
Na het weekend regent het nog lang gezellige foto’s en berichtjes op de groepsapp. Die glimlach is er gekomen, de herinneringen blijven en nieuwe vriendschappen zijn geboren. En dat allemaal dankzij deze bijzondere editie van de Vriendinnen Speeddate!

Vriendinnen Speeddate

Ben jij ook op zoek naar een gezellige vriendin of zoek je nieuwe vriendinnen om je vriendengroep mee uit te breiden? Kom dan een avondje speeddaten! Helaas is het aankomende speeddate-evenement in Amsterdam al uitverkocht, maar er komen meer edities aan. Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie.

Foto: privébeeld

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.