tandenborstel

Zó vaak zou je je tandenborstel moeten vervangen

Sta je er wel eens bij stil hoe vaak jij je tandenborstel vervangt? Wij vertellen je wat er door tandartsen wordt geadviseerd.

Tandenborstel

Je poetst iedere dag minstens twee keer je tanden. Eigenlijk gebruik je je tandenborstel dus best wel intensief en is het belangrijk dat deze zo nu en dan vervangt. Als je je niet meer kunt herinneren wanneer je voor het laatst een nieuwe tandenborstel hebt aangeschaft, dan is het waarschijnlijk tijd voor een nieuwe. Volgens tandartsen zou je een tandenborstel het beste iedere drie tot vier maanden kunnen vervangen. Als je je tandenborstel te lang gebruikt, wordt de kans groot dat je de tandplak niet meer goed van je tanden krijgt en kan je tandvlees beschadigd raken.

Lees ook: Waarom je beter nooit de tandenborstel van je partner leent

Vervanging

Ook vanuit hygiënisch oogpunt is het niet aan te raden om de aanschaf van een nieuwe tandenborstel lang uit te stellen. Je kunt je voorstellen dat viezigheid zich steeds meer ophoopt in de borstel. Denk bijvoorbeeld ook aan bacteriën en bloedresten. Door je tandenborstel na gebruik altijd goed schoon te maken (afspoelen onder heet water), verklein je de kans dat viezigheid in je borstel zich ophoopt. Vergeet dus niet om je tandenborstel om de drie tot vier maanden te vervangen. Als je ziek bent geweest, is het aan te raden om de gebruikte tandenborstel direct weg te gooien en een nieuwe aan te schaffen.

Lees ook: Is het nodig om de tanden van je hond te poetsen? Zó zit het

Foto: GettyImages
Bron: Mentalfloss.com