Edwin Evers

Edwin Evers beëindigt de samenwerking met Jeroen Rietbergen

De Edwin Evers Band heeft besloten om niet langer met Jeroen Rietbergen samen te werken. Dat laat de voormalige radio-dj weten in een statement.

Jeroen was jaren onderdeel van de band van Edwin. Nu heeft de band na de verhalen rondom machtsmisbruik en seksueel grensoverschrijdend gedrag rondom ‘The Voice of Holland’ besloten om de samenwerking te beëindigen.

Statement

“Er is voor gekozen om niet naar buiten te treden voordat we Jeroen hiervan op de hoogte konden stellen”, schrijft Edwin op de Instagram-pagina van de band. “Als band hebben wij altijd gestaan voor plezier, positiviteit, energie en respect voor iedereen. Dat blijft zo! Wij wensen alle betrokkenen veel sterkte toe.”

The Voice of Holland

Afgelopen zaterdag besloot RTL om The Voice of Holland voorlopig niet uit te zenden na berichten over mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik. Aanleiding vormde een mail van BNN-VARA-programma ‘BOOS’ van Tim Hofman. Jeroen Rietbergen bekende en stapte op. Hij liet weten ‘contact van seksuele aard’ te hebben gehad met deelnemers van het programma. Zijn partner Linda de Mol heeft hun relatie verbroken en al haar werkzaamheden tijdelijk gestaakt.

De bandleider van de talentenjacht wordt door verschillende vrouwen beschuldigd van ongepast seksueel gedrag rond de opnames.
Oud-deelnemer Nienke Wijnhoven heeft gezegd aangifte van aanranding te gaan doen tegen de muzikant. Jeroen ontkent dat hier sprake van is geweest.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Bron: NU.nl
Foto: ANP