Bewezen: vrouwen kiezen vaker voor een partner die op hun broer lijkt

Vrouwen met een broer zouden voor de grap eens hun partner met hem moeten vergelijken. De kans is namelijk groot dat er overeenkomsten zijn.

En dat heeft híer mee te maken.

Onderzoek

Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen vaker kiezen voor een partner die lijkt op hun broer. Voor de studie, die is gepubliceerd in het Evolution and Human Behaviour Journal, werden deelnemers gevraagd om een foto van hun broer en hun (mannelijke) partner op te sturen. Aan een andere groep deelnemers werd de foto van de broer en de foto’s van vier andere mannen getoond. Van die vier mannen was één de echte partner. Vervolgens werd aan hen gevraagd om te kiezen wie van de mannen het meest op de broer leek. Wat bleek? De meeste mensen vonden de partner in kwestie met gemak, omdat hij op de broer leek.

Reden

Waarom vrouwen vaker kiezen voor een partner die op hun broer lijkt, heeft volgens hoofdonderzoeker Tamsin Saxton te maken met het feit dat we voor herkenbaarheid vallen. Zo bleek uit een andere studie al dat we vaker kiezen voor iemand die op een van onze ouders lijkt.

Vrouwen die geen broer hebben, zouden hun partner kunnen vergelijken met een oude foto van hun vader. Let wel: het gaat niet alleen om uiterlijke kenmerken, maar ook om het innerlijk en interesses.

Bron: Famme
Foto: Getty Images