Canva1 2021 08 27t143747.510

Op vakantie naar Zwitserland? Dit zijn de mooiste regio’s

Zwitserland: het is misschien niet het meest voor de hand liggende vakantieland, maar het is wel degelijk een land dat op je bucketlist kan. Zwitserland heeft namelijk veel te bieden, voor ieder wat wils.

Of je nu een echte cultuurliefhebber bent of liever lange wandelingen maakt, het is hier allemaal mogelijk. Maar wat zijn nou eigenlijk de mooiste regio’s in Zwitserland waar je naartoe kunt gaan? Wij zetten het voor je op een rij!

Centraal Zwitserland

Welke regio je zeker in gedachten kunt houden als je van plan bent om op vakantie te gaan naar Zwitserland, is centraal Zwitserland. Deze regio ligt in het midden van het land en is goed te bereiken vanuit Zürich. In deze regio zal je jezelf niet snel vervelen, want er is veel te doen. Zo ligt bijvoorbeeld de bekende stad Luzern in deze regio. Deze stad beschikt over een prachtig oud stadcentrum, dat zeker een bezoekje waard is. Ook een boottocht op de Vierwaldstättersee kun je op je bucketlist zetten als je naar deze regio reist, want dit is echt ontzettend leuk om te doen. Als je liever wandelt dan op een boot zit, kun je er ook voor kiezen om een wandelroute te volgen die langs dit prachtige meer loopt. Naast de leuke steden/dorpen kun je hier dus ook zeker terecht voor mooie natuur. Je vindt hier veelzijdige landschappen die je absoluut zullen bijblijven.

Berner Oberland

Een van de mooiste regio’s van Zwitserland is Berner Oberland. Deze regio is gelegen ten zuiden van de hoofdstad Bern. De centrale stad in deze regio is Interlaken. Het is een relatief klein gebied, maar er is wel genoeg te beleven. De regio Berner Oberland staat vooral bekend om het veelzijdige landschap. Zo vind je hier onder andere prachtige meren, kleine dorpjes, wandelpaden, fietsroutes en besneeuwde bergen. Vooral voor echte natuurliefhebbers is deze regio echt een aanrader. Je kunt hier de mooie natuur bewonderen door bijvoorbeeld wat wandel- of fietsroutes te volgen. De populairste bestemmingen in deze regio zijn toch wel Jungfrau, Eiger en Mönch.

Wallis

Wallis is een van de kantons (deelstaten) van het land en staat bekend om het adembenemende berglandschap. Je vindt hier talloze bergen, waarvan er veel minstens vierduizend meter hoog zijn. En dat niet alleen, want Wallis biedt ook de bekende grote rivierdalen (Rhônedal) en bizar grote gletsjers. Deze bestemming is vooral heel geschikt voor natuurliefhebbers en wandelaars. Als je in regio Wallis verblijft, is het een aanrader om een bezoekje te brengen aan de stad Sion of het dorpje Zermatt. Voor de natuur moet je toch echt wel bij Matterhorn en de Aletsgletsjer zijn geweest. Is wintersporten jouw ding? Dat is ook goed mogelijk in deze regio. Kortom: genoeg te doen en te beleven in Wallis!

Om optimaal te kunnen genieten van jouw vakantie in Zwitserland, is een goede verblijfplaats natuurlijk van groot belang. Een echte aanrader hiervoor is om te kijken naar vakantiehuizen van Interhome. Deze vakantiehuizen zijn een goede uitvalsbasis voor een heerlijk verblijf in het mooie Zwitserland.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Interhome.