Touwtje springen

Waarom touwtje springen supergoed is voor je gezondheid

Touwtje springen heeft vele gezondheidsvoordelen. Wij vertellen je waarom je deze sportieve hobby binnenkort eens zou moeten proberen.

Touwtje springen

Misschien ken je het van vroeger, maar tegenwoordig wordt er in sportscholen ook vaak touwtje gesprongen. Vergis je niet, want deze ogenschijnlijk simpele work-out kan erg zwaar zijn. Zo is touwtje springen de ideale work-out als je gewicht wil verliezen. Je verbrandt er namelijk veel calorieën mee en zorgt ervoor dat je conditie verbetert. Je hartslag zal ook omhoogschieten en hierdoor zal ook de gezondheid van je hart verbeteren. Een ander voordeel is dat je concentratie en aandacht verbetert. Je vergeet de omgeving en bent alleen nog maar bezig met springen (en het niet raken van het touw natuurlijk).

Lees ook: 9 redenen om nu te beginnen met touwtjespringen

Vermoeidheid

Zit je niet zo lekker in je vel of voel je je de laatste tijd erg vermoeid? Ook dan kan touwtje springen jou helpen om je weer wat fitter en positiever te gaan voelen. Je weerstand krijgt een boost en je wordt dus minder snel ziek. Geen paniek, je hoeft je heus niet een heel uur in het zweet te werken om deze positieve effecten te ervaren. Maak er bijvoorbeeld een routine van door iedere dag tien minuten te springen. Je zult al snel merken wat deze routine voor jouw gezondheid kan betekenen.

Lees ook: Bewezen: het kijken van horrorfilms staat gelijk aan een work-out

Foto: GettyImages
Bron: OhMyMag.co.uk