scheerschuim

5 dingen die je kunt schoonmaken met scheerschuim

Hoewel scheerschuim is bedoeld om – de naam zegt het al – te scheren , kan je het ook prima voor andere dingen gebruiken. Schoonmaken, bijvoorbeeld.

Deze vijf dingen kan je prima schoonmaken met wat scheerschuim:

1. Vlekken verwijderen

Wijn- of andere etensvlekken? Spuit wat scheerschuim op de plek en wrijf ‘m – niet te diep – ermee in. Vervolgens laat je het op de vlek inwerken, waarna je het uitwast. Bij tapijtvlekken is het belangrijk om erop te letten dat het schuim tussen de polen zit. Laat het even inwerken en verwijder het dan met wat heet water en een stoffen handdoek.

2. Haarborstel

Jawel, ook je haarborstel kan je met scheerschuim schoonmaken. Spuit een beetje van het spul op de borstel en laat het een paar minuten inwerken. Spoel ‘m vervolgens goed af onder de warme kraan. En voilà: weer zo goed als nieuw.

Lees ook: Zo vaak moet je je haarborstel schoonmaken

3. Oven

Urenlang boenen wordt verleden tijd met scheerschuim. Haal de bakplaat uit de oven en spuit de bovenzijde volledig in met scheerschuim. Zet de bakplaat vervolgens weer in de oven en zet het apparaat aan op 50 graden gedurende 30 minuten. Veeg ten slotte alle vetresten met een vaatdoek weg.

4. Spiegels

Spuit wat scheerschuim op je spiegel en wrijf het met een doek in. Verwijder de laatste schuimresten met een droge handdoek. Je zal zien dat de spiegel weer helemaal schoon is én niet meer beslaat tijdens het douchen. Win-win.

5. Voeten

Dit klinkt misschien vreemd, maar ook je voeten kun je prima met scheerschuim schoonmaken. Doe een beetje op een scrubhandschoen en masseer het goed in. Maak vervolgens een handdoekje nat met warm water en wikkel deze om je voeten heen. Even 15 minuten laten intrekken en je voeten voelen zijdezacht.

Lees ook: verrassend: déze dingen kun je schoonmaken met olijfolie

Bron: tipsenweetjes.nl
Foto: Getty Images

Lees Vriendin digitaal

Voor €6,50 per maand

Ja, dit wil ik!

042020 Digitaallezen Hp

Wist je dat je Vriendin ook digitaal kunt lezen? Bestel ‘m hier.