Placeholder

Recept voor amandel-yoghurtcake

De cake is het lekkerst als de sinaasappelsiroop een paar uur goed in de cake heeft kunnen trekken.

De cake is het lekkerst als de sinaasappelsiroop een paar uur goed in de cake heeft kunnen trekken.

Nagerecht voor acht personen.

Boodschappenlijstje:

  • 100 g blanke amandelen
  • 3 eieren, gesplitst
  • 275 g suiker
  • 250 g Griekse of Turkse yoghurt
  • 50 g zachte boter
  • 125 g fijn griesmeel
  • 1 sinaasappel
  • slagroom om te serveren

Extra nodig: keukenmachine, ingevette ronde springvorm van 20 cm doorsnee, bakpapier.

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 175ºC.
  2. Maal in de keukenmachine de amandelen tot poeder.
  3. Klop met een mixer de eidooiers met 175 gram suiker bleekgeel en romig.
  4. Meng er de amandelpoeder, yoghurt, boter en griesmeel door.
  5. Boen de sinaasappel schoon en rasp boven het yoghurtmengsel de schil er dun af (alleen het oranje).
  6. Klop in een andere schone kom de eiwitten met een mixer stijf.
  7. Schep de eiwitten door het yoghurtmengsel.
  8. Bekleed de bodem van de taartvorm met bakpapier en schenk het beslag in de vorm.
  9. Bak de cake 30-35 minuten in de oven gaar en goudbruin.
  10. Maak intussen de siroop.
  11. Pers de sinaasappel uit en breng het sap met de rest van de suiker aan de kook.
  12. Laat het mengsel 3-4 minuten zacht koken en haal de pan van het vuur.
  13. Haal de cake uit de oven en prik met een spies gaatjes in de bovenkant.
  14. Schenk de siroop over de cake en laat afkoelen.
  15. Snijd de taart in punten en serveer met lobbig geslagen slagroom.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.