Placeholder

Recept voor Bourgondische gehaktschotel

Een heerlijk Bourgondische gehaktschotel met champignons en rode wijn. Lekker met een verse salade!

Een heerlijk Bourgondische gehaktschotel met champignons en rode wijn. Lekker met een verse salade!

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: 20 minuten.
Oven: 25 minuten.

Boodschappenlijstje

– 2 el olijfolie
– 1 ui, gesnipperd
– 
2 tenen knoflook, geperst
– 
300 g half-om-half gehakt
– 
2 stengels bleekselderij, in boogjes
– 
250 g champignons, in plakjes
– 
1 groot blik tomatenpuree (140 g)
– 
1 takje rozemarijn
– 
150 ml rode wijn
– 
700 g aardappelschijfjes (koelvers)
– 
250 g camembert, in plakjes

Extra: ovenschaal (inhoud 1,5 l), ingevet

Aan de slag

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui met de knoflook. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de bleekselderij en champignons toe en bak de groenten 3 minuten mee. Schep de tomatenpuree erdoor. Ris de rozemarijnnaaldjes boven de pan van het takje en schenk de wijn erbij. Verwarm nog 2 minuten. Schep het gehakt in de ovenschaal. Bedek het gehakt met de aardappelschijfjes. Leg er de camembert op. Bak de gehaktschotel in de voorverwarmde oven in ca. 25 minuten gaar.

Serveertip: Geef er nog een frisse groene bladsalade met zwarte olijfjes bij.

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink.