Placeholder

Herman de cake

Heb jij wel eens gehoord van Herman? Herman is een vriendschapscake die net zoals een kettingbrief doorgegeven wordt. En wij hebben het recept zodat je er zelf ook een kunt beginnen.

Heb jij wel eens gehoord van Herman? Herman is een vriendschapscake die net zoals een kettingbrief doorgegeven wordt. En wij hebben het recept zodat je er zelf ook een kunt beginnen.

Waarschijnlijk is Herman afkomstig van de Amish. De cake is een soort kettingbrief die wordt doorgegeven zodat iedereen er een cake van kan bakken. Je verzorgt het deeg 10 dagen waarna je het verdeelt over 5 stukken, waarvan je er 1 zelf afbakt. De andere 4 stukken geef je weg aan vrienden of familie.

Wil jij graag beginnen met een Herman? Volg dan onderstaand recept:

Meng de volgende ingrediënten voor de basis van Herman:

  • 200 ml. melk op kamertemperatuur
  • 5 gr. droge gist
  • 200 gr. suiker
  • 125 gr. bloem

Nu moet Herman 10 dagen lang verzorgd worden:

Dag 1,2 en 3:
Roer dit deegmengsel ca. 2 maal per dag met een houten pollepel goed door.
Schone theedoek erover en op een warme plaats wegzetten.

Dag 4:
Herman moet gevoed worden met:

  • 150 gr. suiker.
  • 125 gr. bloem.
  • 250 ml. melk op kamertemperatuur.

Dit mengsel goed doorroeren met een houten pollepel en met een schone theedoek eroverheen op een warme plaats wegzetten.

Dag 5,6,7 en 8:
Roer het deegmengsel ongeveer 2 x per dag goed door met een houten pollepel en zet het met een schone theedoek erover op een warme plek.

Dag 9:
Herman moet weer gevoed worden:

  • 125 gr. suiker.
  • 200 gr. bloem.
  • 250 ml. melk op kamertemperatuur.

Dit mengsel goed doorroeren met een houten pollepel en daarna over 5 bakjes verdelen. 1 bakje houd je voor jezelf.

Het deeg dat je op dag 10 gaat bakken, doe je weer terug in je beslagkom met een schone theedoek erover en zet je op een warme plaats.

De overgebleven 4 bakjes met het startdeeg geef je weg aan goede vrienden met een kopie van dit recept.

Dag 10:
Herman wordt gebakken!

Boodschappenlijstje:

  • 200 gr. rozijnen en gehakte noten gemengd
  • 8 partjes gedroogde appel (appel en rozijnen een dag van te voren een half uurtje laten weken)
  • 3 eieren
  • 175 gr. suiker
  • 250 gr. bloem
  • 2 theel. kaneel
  • 100 ml. olie

Aan de slag!

  1. Oven voorverwarmen op 170 graden.
  2. Cakeblik invetten en met bloem bestrooien.
  3. Meng in een kom de eieren en de suiker.
  4. Voeg daarna de bloem, kaneel en olie toe en meng dit goed door elkaar.
  5. De appel,rozijnen en notenvulling en een zakje bakpoeder erbij.
  6. Dit alles goed en luchtig omscheppen tot een egaal geheel.
  7. Daarna het Hermandeeg van dag 9 erbij doen en weer luchtig omscheppen.
  8. Het mengsel in het cakevorm overgieten en in de oven (170 graden) zetten. Baktijd is 90 minuten.