handige apps vakantie

De handigste apps voor op vakantie

Het liefst leggen we onze telefoon weg als we op vakantie zijn. Tijd voor rust, unpluggen en tijd met elkaar. Voor deze apps maken we een uitzondering.

1. Zilveren Kruis Wijzer

Twijfels over een insectenbeet? Wat kun je doen aan een ontstoken oog? Je wil niet altijd meteen naar een lokale dokter. Met de app Zilveren Kruis Wijzer kun je chatten met een medisch expert in Nederland. De app is een initiatief van Zilveren Kruis, maar iedereen kan er gebruik van maken.

2. Offline navigeren

Met offline kaarten ter beschikking zullen jullie niet verdwalen. Er zijn verschillende apps om offline te navigeren. Een fijne app is bijvoorbeeld Maps.me. Gebruik je liever Google Maps? Door kaarten te downloaden kun je ze ook offline gebruiken.

Lees ook: Opruimcoach Lammy: ‘Met deze tips ga je relaxed op vakantie’

3. De rekening delen

Als je met vrienden op vakantie gaat, kun je de kosten makkelijk delen door alle uitgaven in te vullen in de app Splitwise. De app doet het rekenwerk. Aan het einde van de vakantie zie je in een oogopslag wie nog moet betalen.

4. Vegetarisch eten

In het buitenland is het niet altijd even makkelijk om de vegetarisch restaurants te vinden. Happy Cow helpt je daarbij.

Lees ook: Met de auto op vakantie? Zo houd je het gezellig achterin

5. XE Currency

Hoe zit het ook alweer met die lokale valuta? XE Currency helpt je met omrekenen volgens de laatst bekende koers. Handig om binnen je budget te blijven.

6. Hoge nood

De app Hoge Nood leidt je in Nederland en België snel naar het dichtstbijzijnde toilet. Heel handig als je een kleine hebt die op de lastigste momenten moet plassen.

7. Reisapp

Met de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane heb je altijd betrouwbare reisinformatie bij de hand (zoals informatie rondom corona) en ontvang je bovendien een bericht als er een reisadvies verandert.

Lees ook: Met deze app lees je gratis boeken in de zomervakantie

Beeld: Unsplash