boek lezen vakantie zwembad

Win de leukste vakantieromans voor bij het zwembad

Niks fijner dan tijdens je vakantie even lekker wegdromen met een goed boek. Deze 10 romans zijn daar perfect voor. En je kunt ze ook nog winnen!

1. Een familie & een Griekse god

Ronald Giphart, Elle van Rijn, Roos Schlikker, Femmetje de Wind
Bij het lezen van dit boek waan je je in Griekenland, wandelend langs de rotsachtige kustlijn, uitkijkend over de zee. Tegelijkertijd ga je helemaal op in de intriges die de kop opsteken binnen de familie Van Alphen als ze door hoofd van de familie Claire worden uitgenodigd op Kreta. Het plezier waarmee de auteurs het boek hebben geschreven, spat van de pagina’s!

De boekwinkel aan het einde van de wereld

Ruth Shaw
Veel mensen willen een boek over hun leven schrijven, maar het laten uitgeven is vaak moeilijk. Want wie heeft er nu zo’n indrukwekkend leven dat iedereen daarover wil lezen? Dat is Ruth Shaw. Zij runt twee boekwinkels in Nieuw-Zeeland. Daarvoor was ze zeevrouw (en maakte een overval door piraten mee), werd ze opgenomen in een psychiatrische inrichting en werkte ze met prostituees en drugsverslaafden. Ruth is een vrijgevochten hippie en de oma die iedereen zou willen hebben.

3. Ga als een rivier

Shelley Read
Aanrader voor iedereen die fan is van Daar waar de rivierkreeften zingen van Dehlia Owens. Een heerlijke schrijfstijl – waarin de natuur wordt omschreven in al zijn pracht – en een pakkend verhaal over (moeder)liefde, opofferingen en opnieuw beginnen. Zodra je begint, kun je niet meer stoppen met lezen. Dit boek zal je ontroeren.

4. Tabita

Iben Mondrup
Intense, beeldschone roman over het leven in een gezin waarin de kinderen moeten vechten voor zichzelf én voor elkaar. Eva en Berthel keren na een jarenlang verblijf in Groenland met twee geadopteerde kinderen terug naar Denemarken. De kinderen, Tabita van vijf en Vitus van één, moeten hun weg zien te vinden in een gezin dat het verleden het liefst zou vergeten, een verleden dat barst van de geheimen. Verdrietig, maar mooi.

5. De geur van regen

Alka Joshi
Heerlijke roman van een schrijfster die als geen ander een wereld tot leven kan wekken waar je weinig vanaf weet. Door de mooie beschrijvingen komen de personages goed uit de verf, en bij Alka Joshi geef je echt om de mensen in haar boeken. Fascinerend verhaal over de parfumindustrie, maar verteld vanuit een origineel oogpunt. Verslavend leesvoer van hoge kwaliteit.

6. Picknick bij maanlicht

Margaret Kennedy
Engelse klassieker over de excentrieke gasten in een hotel aan zee en een noodlottige zomernacht. Cornwall, 1947. Op een zomernacht stort een klif neer op een hotel aan zee. Zeven van de bijna twintig gasten komen om, alleen de gelukkigen die weg waren voor een picknick bij maanlicht hebben het overleefd. Maar wie ligt begraven onder het puin en wie niet? In de week voor de aardverschuiving leren we de hotelgasten in al hun eigenaardige glorie kennen.

7. De kinderen zijn koning

Delphine de Vigan
Mélanie wil maar één ding: beroemd worden. Ze besluit het leven van haar kinderen te filmen en op YouTube te zetten. Binnen de kortste keren wordt het kanaal door miljoenen mensen bekeken. Tot haar dochter verdwijnt. De kinderen zijn koning is een felle kritiek op sociale media en een samenleving die steeds narcistischer lijkt te worden. Waarin alles en iedereen, zelfs kinderen, ten dienste komen te staan van likes en views.

8. Twisted love

Ana Huang
De AmerikaansChinese Ana Huang verkocht wereldwijd al meer dan een miljoen exemplaren van haar boeken en haalde in meerdere landen de bestsellerlijsten. Sinds BookTok haar in eigen beheer uitgegeven Twisted-serie ontdekte, zijn de boeken niet aan te slepen. De serie is verslavend en juicy als het gaat om sexy scènes. Dus perfect voor de zomer!

9. Eindelijk mezelf

Matt Cain
Een charmant, vrolijk en verrassend verhaal over vriendschap, liefde en leren trouw te zijn aan jezelf. Ted lijkt een perfect leven te hebben: bijna twintig jaar gelukkig getrouwd en een baan in de ijswinkel van de familie. Maar eigenlijk is zijn huwelijk niet zo gelukkig is als hij dacht, en hij heeft nooit voor het familiebedrijf willen werken – hij houdt niet eens van ijs… Dus als zijn man hem verlaat, is dat een kans om na te denken over wat hij zélf wil met zijn leven. Eindelijk mezelf zal je hart stelen.

10. De halve maan

Mary Beth Keane
Mary Beth Keane schrijft zorgvuldig. Ze brengt ze gevoelens subtiel over. De halve maan is een bijzonder liefdesverhaal. De onvervulde kinderwens van de hoofdpersonages ontroert, maar is ook interessant als je meer inzicht wilt krijgen in waarom het niet slecht hoeft te zijn als jouw partners keuzes of gedachtes afwijken van die van jou. Want het is niet altijd zwart-wit. De lessen in dit boek zetten je aan het denken en blijven je bij.

Kans maken? Vul dan snel onderstaand formulier in.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.