Danny Jansen

Win Danny Jansen van 24Kitchen als privé-kok!

Mealpreppen – één keer koken voor meerdere dagen – is dé trend op kookgebied. Het bespaart geld, maar vooral veel tijd. 24Kitchenkok Danny Jansen (41) geeft in zijn nieuwe programma Koken voor een week alle ins en outs.

Mealpreppen

In zijn nieuwe programma laat Danny op een toegankelijke manier zien hoe je in het weekend gevarieerd kunt koken voor vijf dagen. “Zaterdags brengen we een extra lange aflevering waarin ik stap voor stap vertel welke boodschappen je in huis moet halen en wat je dan wanneer moet doen”, aldus de tv-kok. “Doordeweeks zijn de uitzendingen wat korter. Simpelweg omdat het dan vaak alleen nog maar een kwestie is van iets opwarmen, in de oven zetten of een sausje maken.” Deze manier van koken heet ook wel mealpreppen: voor meerdere dagen eten bereiden. Danny: “Het is ontzettend populair op het moment. Logisch, want het bespaart je tijd en geld. Bovendien kun je met een beetje planning en voorbereiding de hele week gezond, lekker en vers eten.”

Zeeën van tijd

Wie begint met preppen, zal merken dat ze veel meer tijd overhoudt voor haar partner en gezin. Immers: je kookt maar één keer in het weekend en door de weeks hoef je het gerecht vaak alleen nog warm te maken. Volgens Danny ben je sowieso in een kwartier klaar.

Winactie

En dat brengt voordelen met zich mee: de tv-kok schat in dat mealpreppen je wekelijks zeker tweeënhalf uur extra oplevert. Tijd die je kunt spenderen aan andere dingen, zoals je vriendinnen. Daarom nodigt hij een leuke vriendinnengroep (jijzelf en maximaal 3 personen) uit om bij hem in zijn thuisrestaurant te komen eten. Aan tafel – tijdens het eten – ontstaan vaak de mooiste gesprekken. Of zoals Danny zegt: “Eten verbroedert. Of verzustert, in dit geval.” Heb jij met jouw vriendinnengroep iets ingrijpends, bijzonders of moois meegemaakt en hebben jullie wel een etentje verdiend bij Danny thuis? Vul dan onderstaand formulier in.

Koken voor een week is vanaf 26 september elke zaterdag en elke werkdag vanaf 17:05 te zien op 24Kitchen.

Let op: deze actie was aanvankelijk bedoeld voor maximaal 6 personen. Helaas hebben we vanwege de nieuwe coronamaatregelen het maximumaantal personen moeten wijzigen naar 4 (jijzelf + 3 vriendinnen).