zonnen tuin

Win 74x de leukste boeken uit de Vriendin Zomerspecial

Romantiek of liever een spannend verhaal? Dit zijn de beste boeken voor deze zomer. En we geven er lekker veel weg!

Vrije tijd

Win 5x Gelukkig kunnen we wandelen

Tijdens corona heeft wandelen een andere betekenis gekregen. In Gelukkig kunnen we wandelen kijken we naar of we het wel goed doen. Hoe we precies moeten wandelen en wat dit voor voordelen heeft. Een boek vol wetenschappelijke feiten en vrolijke anekdotes om álles uit je ommetjes te halen.
Annabel Streets. € 20,- Kosmos Uitgevers

Win 5x Wildzwemmen

Een frisse duik in natuurlijk zwemwater is steeds bekender aan het worden. Dit boek vertelt hoe helend zwemmen in een meer, kreek of rivier kan zijn. We worden er gelukkiger, gezonder en vitaler van. En zwemmen in natuurwater geeft het ultieme gevoel van vrijheid. Lees het en je hebt geen reden meer om aan de kant te blijven staan.
Anna Deacon en Vicky Allan. € 22,50 Kosmos Uitgevers

Zelfontwikkeling

Win 5x Ware vriendschap

In Ware vriendschap vertellen Aminatou Sow en Ann Friedman wat ervoor nodig is om de beste vriendschappen lang en gelukkig te behouden. Goede vriendschappen beïnvloeden ons als persoon. Ze sturen onze gevoelens en de keuzes die we maken. De schrijvers stimuleren je om naar je eigen vriendschappen te kijken en te vieren dat het oké is als ze complex zijn. Het wordt duidelijk waarom je voor vriendschappen moet vechten, net zoals je voor liefde zou doen.
Aminatou Sow en Ann Friedman. € 20,99 Kosmos Uitgevers

Win 5x Leef meer en denk minder

Een baanbrekende methode om uit een dip te komen. Een veelvoorkomende oorzaak van depressie en neerslachtigheid is overdenken. Wij als mensen zijn goed in het over analyseren van dingen die we hebben gezegd en gedaan. Ook over beslissingen denken we nét wat te lang na. Het boek helpt je controle terug te krijgen over je leven en leert je om aandacht te geven aan de gedachten die je leven beheersen.
Pia Callesen. € 20,99 Kosmos Uitgevers

Feelgood

Win 5x Beter laat dan nooit

Als Merle hoort dat haar artistieke, hasjrokende oma haar huis heeft verkocht aan een investeerder, is ze bang dat haar dierbare oma is opgelicht. Merle is zelf een succesvolle internetondernemer en een no-nonsense type en voelt zich dan ook de aangewezen persoon om een stokje te steken voor de verkoop. Ze gaat naar haar oma en al gauw blijkt wie de investeerder is: James Miller, Merles pestkop van vroeger. Nu is Merle dubbel zo gemotiveerd om hem een lesje te leren. Helaas is hij ook de kleinzoon van haar oma’s nieuwe grote liefde. Ze wordt uiteindelijk min of meer gedwongen om samen met James een verrassingsbruiloft te organiseren voor de bejaarden.
Charlotte de Monchy. € 15,99 Uitgeverij de Boekerij

Romans

Win 3x Het omstreden erfdeel

Als Kee, de boerin op hoeve Zuidwijk, overlijdt, blijft boer Koos achter met hun vijf jonge kinderen. Hierdoor krijgt hij verantwoordelijkheid over meer dan dat hij zou willen. Gelukkig krijgt hij veel hulp van zijn oudste dochter. De oudere kinderen trouwen met goede partners en alles lijkt op zijn pootjes terecht te komen, totdat jongste zoon Dirk zijn geluk wil zoeken in Suriname.
Clemens Wisse. € 17,50 Uitgeverij Zomer en Keuning

Win 3x Geen weg meer terug

Martha’s leven is al jarenlang hetzelfde. Totdat ze hoort over een nieuwe weg die wel erg dicht in de buurt van hun dorp wordt aangelegd. Haar man Max kijkt al naar een ander huis. Haar dochter Desiree zit op de havo en wordt verliefd op een oudere jongen. Collega Janey is ineens zwanger van een man die zijn verantwoordelijkheid niet wil nemen en tot slot komt zoon Dave in allerlei vervelende situaties terecht. Is er nog een weg terug?
Marleen Schmitz. € 17,50 Uitgeverij Zomer en Keuning

Win 3x Op zoek naar mijn zusje

Celien en Stien worden in 1940 opgenomen in een liefdevol doktersgezin in Westerlo, Vlaanderen. Al snel komt de Tweede Wereldoorlog en wordt het leven van de zusjes steeds zwaarder. Als zus Stien met de familie wordt verraden en verdwijnt, gaat Celien haar zoeken. Haar wil om haar zus te vinden is groter dan haar angst. Anne-Marie Hooyberghs vertelt het moedige verhaal van twee zusjes aan de hand van feiten.
Anne-Marie Hooyberghs. € 15,- Uitgeverij Zomer en Keuning

Win 5x Leuke nieuwe buren

Na haar scheiding verhuist Laura naar een appartement boven de garage van een grote villa. Ze voelt zich niet thuis in de wijk, als alleenstaande moeder met een eigen schoonmaakbedrijf. Dat wordt erger als een van de buurvrouwen haar ervan verdenkt een oogje te hebben op haar verloofde, Al. Laura heeft een schoonmaakcontract bij het bedrijf van Al. Langzaam maar zeker ontdekt ze dat hij niet de man is wie hij lijkt te zijn…
Jane Fallon. € 19,99 Uitgeverij De Fontein

Thrillers

Win 5x Toen was ze weg

Ellie is vijftien en staat volop in het leven. En dan verdwijnt ze. Tien jaar later heeft Laurel de hoop om haar dochter Ellie te vinden nog niet opgegeven. Ze leert een man kennen voor wie ze als een blok valt. Dit zorgt voor een lichtpuntje in haar leven. Zijn dochter maakt veel indruk op Laurel. Ze is namelijk een kopie van Ellie. Alles wat Laurel achter zich probeerde te laten, komt in één klap terug. Want wat is er met Ellie gebeurd?
Lisa Jewell. € 18,99 Uitgeverij A.W. Bruna

Win 5x Het huis van berouw

Rens laat haar verloofde voor het altaar staan omdat hij vreemdging. Maar hierna verdwijnt hij spoorloos. Ze stort zich op de renovatie van een oud landhuis. Buurtbewoners waarschuwen haar dat er vreemde dingen rondom het huis gebeuren, maar Rens gelooft niet in dergelijke spookverhalen. Maar dan wordt het lichaam van haar ex gevonden in de buurt van het landhuis en het blijft niet bij deze ene dode.  Ze wordt het middelpunt van een politieonderzoek en tegelijk blijven er rare dingen gebeuren rondom het huis. Ze laat zich niet bang maken, maar gaat op zoek naar antwoorden. Wie wil haar bang maken en waarom?
Anita Terpstra. Prijs: € 20,99 Uitgeverij Cargo

Win 5x Zomeravond

Lauren is met haar zusje Celeste en hun ouders op vakantie in de Ardèche. Op een avond keert Celeste niet terug van haar bezoek aan de disco. Een week later wordt haar levenloze lichaam gevonden aan de oever van een rivier. Ze is vermoord. Al snel wordt Julien Fournier opgepakt als verdachte, maar hij ontkent alles. Toch wordt hij veroordeeld tot levenslang. Twaalf jaar later is Lauren hulpofficier van justitie in Groningen. Plots wordt ze benaderd door Nadine Dubois, een Franse journaliste die een true crime-podcast maakt. Julien beweert nog steeds onschuldig te zijn. Lauren heeft eerst geen zin om oude koeien uit de sloot te halen, maar Dubois weet haar over te halen. Ze keert samen met de journalist terug naar de plek waar haar zusje werd vermoord.
Suzanne Vermeer. € 15,99 Uitgeverij A.W. Bruna 

Win 5x De perfecte engel

Lisa gaat, niet geheel vrijwillig, aan het werk als inwonende nanny. Ze moet, want na een heftige relatiebreuk staat ze samen met haar dochtertje op straat. Al snel bekruipt Lisa een raar gevoel. Is de extreme bezorgdheid van de moeder van Bo wel normaal? Waarom wordt het meisje elke nacht gillend wakker? Als Lisa doorkrijgt dat er iemand aan haar spullen zit en ze dreigende appjes ontvangt, wordt het duidelijk. Iemand wil haar weg hebben. Ze moet weg uit dit huis, maar kan ze de weerloze Bo achterlaten?
Eva Nagelkerke. € 17,99 Harper & Collins

Win 5x Een fatale leugen

Lucy wil haar verleden achter zich laten en verhuist van Brooklyn naar een afgelegen gebied bij Woodstock. Haar nieuwe buren, Vera en John, geven haar een welkom en warm gevoel. Zij blijken echter zelf ook iets te ontvluchten uit het verleden. Volgens hen kunnen ze pas met een schone lei beginnen na het in scène zetten van Johns dood. Ze vragen Lucy hen hierbij te helpen. Wat begint als een leugen tegen de politie, wordt een nachtmerrie wanneer John daadwerkelijk dood wordt gevonden. Wie kan Lucy vertrouwen?
Leah Konen. € 19,99 Uitgeverij De Fontein

Win 5x Dwaalspoor

Tijdens een vakantie in het Zwarte Woud komt zakenman Vincent om het leven tijdens een rondje mountainbiken. Eerst wordt gedacht aan een ongeluk, maar als er ook nog een dode vrouw wordt gevonden met dezelfde verwondingen als Vincent, begint de politie te twijfelen. Vincents vrouw Silvia wordt hoofdverdachte in de zaak. Silvia blijft echter volhouden dat ze onschuldig is. Om erachter te komen wat er met Vincent is gebeurd, roept Silvia de hulp in van Lauren Martens. Samen proberen ze dit mysterie op te lossen.
Suzanne Vermeer. € 10,99 Uitgeverij A.W. Bruna

Win 5x Ik zie ik zie

1982, Emma en Travis zijn achttien, als de FBI ze benadert om jonge seriemoordenaars in de gevangenis te interviewen. De FBI hoopt dat ze door hun leeftijd nieuwe informatie loskrijgen. Al snel worden ze opgeschrikt door nieuwe moorden. Iemand heeft het op de twee tieners gemunt. De tijd begint te dringen en de enige die hen kan helpen is de beruchte seriemoordenaar Simon Gutmansson. Deze 19-jarige manipulator heeft zijn oog op Emma laten vallen. Wat is het spel dat hij met haar speelt? En wat weet Simon allemaal?Ellie Marney. € 18,99 Uitgeverij De Fontein

Kans maken op één van deze boeken? Vul dan onderstaand formulier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Anoniem
  Marjolijn
  Superleuke actie! Ik ga duimen
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Manon
  Ik doe heel graag mee voor Beter laat dan Nooit van Charlotte de Monchy!
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Rianne van der Wal
  Een boek is altijd goed!
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen