Video

Verse kruiden in de keuken

Kruiden in potjes uit de supermarkt zijn handig, maar vers zijn ze het allerlekkerst! Vriendin vertelt je hoe je ervoor kunt zorgen dat de kruiden lang meegaan.

Verse kruiden in je keuken staan niet alleen heel leuk, ze zijn soms ook nog eens een grote toevoeging aan je eten. Verse basilicumblaadjes zijn bijvoorbeeld lekker door je pasta, bieslook door verschillende soorten soepen en peterselie is onmisbaar in kruidenboters. Kortom: genoeg redenen om verse kruiden in huis te halen. Maar hoe zorg je voor deze kruiden? We hebben van 6 populaire kruiden tips hoe je ze moet verzorgen.

Basilicum:
Basilicum kennen we allemaal. Het is heerlijk bij verschillende tomatengerechten, maar is ook lekker door soepen. Het kruid heeft veel zonlicht nodig en daarnaast veel water bij droog weer. Verwijder regelmatig de toppen om bloei te vermijden en vertakking te stimuleren.

Bieslook:
Fijn gehakte bieslook is lekker door salades, soepen en gerechten met ei. Niet in de felle zon zetten en geef het kruid regelmatig water.

Oregano:
Oregano kun je gemakkelijk drogen, maar is ook makkelijk vers te gebruiken. Het kruid is heerlijk over Italiaanse gerechten, zoals pizza’s of in sauzen. Zet het kruid op een beschutte, zonnige plek.

Koriander:
Koriander is heel populair in de Aziatische keuken en Oosterse keuken. Zet het kruid in de volle zon en geef het regelmatig water.

Peterselie:
Peterselie past bij heel veel gerechten, zoals vis, allerlei groenten en natuurlijk in bouillon en diverse soepen, sauzen en kruidenboter. De aarde van het peterseliekruid mag niet uitdrogen en heeft dus regelmatig water nodig.

Rozemarijn
Rozemarijn is één van de meest gebruikte keukenkruiden. Rozemarijn is heerlijk bij vlees, in de marinade, bij gebakken vis, aardappeltjes en salades. Zet het kruid, net als de koriander, in de volle zon en geef het regelmatig water.

Er zijn ook genoeg manieren om de kruiden in je keuken te zetten: zet ze in potjes met schoolbordverf en schrijf de naam van het kruid met krijt op het potje. Of zet ze in verschillende glazen potjes. Je kunt het natuurlijk ook heel simpel houden: door elk soort kruid in eenzelfde potje te zetten. We hebben wat voorbeelden voor je verzameld van manieren om je keuken op te fleuren met kruiden. Klik op de afbeeldingen hieronder om ze groter te bekijken.

Foto: Pinterest

Reageer op dit artikel

Zou jij ook verse kruiden willen hebben?

Moemsy

Ja, lijkt me erg leuk!

Ik zie het wel eens in kookprogramma’s en denk ja, ik wil ook verse kruiden maar het komt er nooit van.:D

carla.foederer

Ja, lijkt me erg leuk!

Ik gebruik al vaak verse kruiden. Lekker..

emmy.meuwese

Ja, lijkt me erg leuk!

met verse kruiden maak je de lekkerste maaltijden en salades, die kun je eigenlijk niet missen in je keuken, Ik althans niet.

CorrieO

Ja, lijkt me erg leuk!

:inlove::inlove: Geweldig leuk!!

loes.doorenspleet

Ja, lijkt me erg leuk!

ik vind verse kruiden erg lekker in het eten.https://www.vriendin.nl/images/smileys/27.gif

willem heitlager

Ja, lijkt me erg leuk!

overplanten in grotere pot per plant naar 8inch of groter en dan regelmatig knippen en eventueel stekken?