Verse kruiden in de keuken

Verse kruiden in de keuken

Kruiden in potjes uit de supermarkt zijn handig, maar vers zijn ze het allerlekkerst! Vriendin vertelt je hoe je ervoor kunt zorgen dat de kruiden lang meegaan.

Kruiden in potjes uit de supermarkt zijn handig, maar vers zijn ze het allerlekkerst! Vriendin vertelt je hoe je ervoor kunt zorgen dat de kruiden lang meegaan.

Verse kruiden in je keuken staan niet alleen heel leuk, ze zijn soms ook nog eens een grote toevoeging aan je eten. Verse basilicumblaadjes zijn bijvoorbeeld lekker door je pasta, bieslook door verschillende soorten soepen en peterselie is onmisbaar in kruidenboters. Kortom: genoeg redenen om verse kruiden in huis te halen. Maar hoe zorg je voor deze kruiden? We hebben van 6 populaire kruiden tips hoe je ze moet verzorgen.

Basilicum:
Basilicum kennen we allemaal. Het is heerlijk bij verschillende tomatengerechten, maar is ook lekker door soepen. Het kruid heeft veel zonlicht nodig en daarnaast veel water bij droog weer. Verwijder regelmatig de toppen om bloei te vermijden en vertakking te stimuleren.

Bieslook:
Fijn gehakte bieslook is lekker door salades, soepen en gerechten met ei. Niet in de felle zon zetten en geef het kruid regelmatig water.

Oregano:
Oregano kun je gemakkelijk drogen, maar is ook makkelijk vers te gebruiken. Het kruid is heerlijk over Italiaanse gerechten, zoals pizza’s of in sauzen. Zet het kruid op een beschutte, zonnige plek.

Koriander:
Koriander is heel populair in de Aziatische keuken en Oosterse keuken. Zet het kruid in de volle zon en geef het regelmatig water.

Peterselie:
Peterselie past bij heel veel gerechten, zoals vis, allerlei groenten en natuurlijk in bouillon en diverse soepen, sauzen en kruidenboter. De aarde van het peterseliekruid mag niet uitdrogen en heeft dus regelmatig water nodig.

Rozemarijn
Rozemarijn is één van de meest gebruikte keukenkruiden. Rozemarijn is heerlijk bij vlees, in de marinade, bij gebakken vis, aardappeltjes en salades. Zet het kruid, net als de koriander, in de volle zon en geef het regelmatig water.

Er zijn ook genoeg manieren om de kruiden in je keuken te zetten: zet ze in potjes met schoolbordverf en schrijf de naam van het kruid met krijt op het potje. Of zet ze in verschillende glazen potjes. Je kunt het natuurlijk ook heel simpel houden: door elk soort kruid in eenzelfde potje te zetten. We hebben wat voorbeelden voor je verzameld van manieren om je keuken op te fleuren met kruiden. Klik op de afbeeldingen hieronder om ze groter te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zou jij ook verse kruiden willen hebben?

 • Moemsy
  Moemsy
  Ik zie het wel eens in kookprogramma's en denk ja, ik wil ook verse kruiden maar het komt er nooit van.:D
  Beantwoorden
 • carla.foederer
  carla.foederer
  Ik gebruik al vaak verse kruiden. Lekker..
  Beantwoorden
 • emmy.meuwese
  emmy.meuwese
  met verse kruiden maak je de lekkerste maaltijden en salades, die kun je eigenlijk niet missen in je keuken, Ik althans niet.
  Beantwoorden
 • CorrieO
  CorrieO
  :inlove::inlove: Geweldig leuk!!
  Beantwoorden
 • loes.doorenspleet
  loes.doorenspleet
  ik vind verse kruiden erg lekker in het eten.http://www.vriendin.nl/images/smileys/27.gif
  Beantwoorden
 • Anoniem
  willem heitlager
  overplanten in grotere pot per plant naar 8inch of groter en dan regelmatig knippen en eventueel stekken?
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen