Placeholder

De juiste kleding bij jouw figuur

Bekijk welke vorm jouw lichaam heeft en pas daar je kleding op aan. Door de juiste kleding te dragen laat je jouw figuur het beste uitkomen!

Bekijk welke vorm jouw lichaam heeft en pas daar je kleding op aan. Door de juiste kleding te dragen laat je jouw figuur het beste uitkomen!

Peerfiguur
Vrouwen met een peerfiguur hebben vaak bredere heupen en vollere billen, dijen en bovenbenen. Het bovenlichaam is slank met een platte buik en een mooi gevormde taille.

Als 'peer' laat je je lichaamsvormen het beste uitkomen door de balans te vinden tussen de bredere heupen en het slanke bovenlichaam. Door een jasje of blazer met gevulde schouders te dragen, zorg je ervoor dat je schouders breder lijken en dus meer in verhouding zijn met je heupen. Ook strakke tops, eventueel met print, benadrukken je slanke bovenlichaam. Houd de onderkant rustig. Het liefst door een broek of rok te dragen die wijd uitloopt aan de onderkant. Met een paar hakken eronder lijken je benen langer en je heupen minder breed!

Appelfiguur
Een appelfiguur herken je aan een voller bovenlichaam, bijna geen taille en bredere schouders, terwijl de benen en heupen smaller zijn.

Met een appelfiguur kun je beter geen strakke shirts dragen. Deze benadrukken het vollere bovenlichaam. Een shirt dat rond je buik net wat losser valt, zorgt ervoor dat je boven- en onderlichaam meer in balans komen. Een shirt met een V-hals stroomlijnt je lichaam en creëert lengte. Met een mooie skinny jeans eronder verleg je de aandacht naar je slankere benen. Draag je graag felle kleuren of een printje? Zorg dat je broek of rok lekker opvalt en houd het bovenste deel van je outfit wat rustiger door donkere of zachte tinten te gebruiken.

 

Zandloper figuur
Heb je een zandloper figuur? Dan zijn je heupen ongeveer even breed als je schouders, heb je een smalle taille en vollere borsten. Eventueel vet is verdeeld over je hele lichaam, waardoor alles mooi in verhouding is.

Laat je vrouwelijke vormen mooi uitkomen. Dit kun je doen door het accent op je taille te leggen. Draag bijvoorbeeld broeken waarvan de taille hoog aansluit. Hierdoor lijk je ook langer en slanker. Of draag getailleerde shirts en jurkjes. Een tailleriem over een vest is ook altijd goed.

 

Recht figuur
Met een recht figuur heb je een slanke, atletische bouw. Je heupen en schouders zijn smal, je hebt bijna geen vrouwelijke vormen en ook bijna geen taille. 

Doordat je een recht figuur hebt, staat veel kleding jou goed. Je kunt een gevormd figuur creëren door de juiste kleding te dragen en zo de illusie te wekken dat jij echt wel vrouwelijke vormen hebt! Vanuit de taille, wijduitlopende shirts en jurken zorgen ervoor dat je meer figuur krijgt. Ook broeken of rokken die tot de taille lopen, verplaatsen de focus en laten het lijken alsof jij een prachtige taille hebt! En door geprinte- of donkere shirtjes te dragen, wordt de aandacht verplaatst naar je kleding. Niemand die dan nog kijkt naar ontbrekende vrouwelijke vormen! Draag geen recht vallende, wijde kleding of kleding met verticale strepen. Hierdoor zorg je ervoor dat je rechte figuur juist opvalt. 

Gelijk zin om nieuwe kleding te kopen die bij jouw figuur passen? Kijk dan eens op mooinietduur.nl