zoete aardappelfrietjes

Zo worden je zoete-aardappelfrietjes uit de oven wél krokant

Het komt vaak voor dat zoete aardappelfrietjes niet krokant, maar slap uit de oven komen. Gelukkig kun je hier iets aan doen.

Oorzaak

De reden dat je zoete-aardappelfrietjes slap worden, kan te maken hebben met de stand van de oven of een te lage temperatuur. Ook zou het kunnen dat je ze niet husselt of te veel olie gebruikt.

Met deze tips komen je frietjes voortaan wél krokant uit de oven:

1. Hete-luchtstand

Zorg er altijd voor dat je oven op de hete-luchtstand staat. Op deze manier wordt de hete lucht door de hele oven geblazen en kunnen je frietjes aan alle kanten gebakken worden. Daarnaast kun je ‘m het beste op 225 graden zetten.

2. Olie met een hoog rookpunt

Kies altijd voor een olie met een hoog rookpunt. Dit houdt in dat de olie hoge temperaturen aankan zonder te verbranden. Gebruik liever geen olijfolie, maar zonnebloem-, kokos- of arachideolie.

Meng één eetlepel olie met 500 gram frietjes in een grote schaal en zorg ervoor dat alle frietjes bedekt zijn met een laagje.

3. Husselen

Liggen de frietjes eenmaal in de oven? Keer ze dan elke tien minuten even om.

4. Let op de tijd

In de meeste gevallen zijn de frietjes na 25 minuten klaar, maar soms kan het iets langer duren. Houd altijd goed de tijd in de gaten.

Bron: Women’s Health
Foto: Getty Images

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *