schoonmaken

Onverwacht bezoek? Zo maak je je huis binnen 15 minuten schoon

Je hebt het vast weleens meegemaakt: denk je de hele dag voor jezelf te hebben, blijkt er binnen enkele ogenblikken visite over de vloer te komen. Helemaal vergeten.

Gelukkig kun je je huis binnen 15 minuten spik en span krijgen. Aan RTL Nieuws legt schoonmaakexpert Zamarra Kok uit hoe.

1. Begin in de gang

Ligt je hal vol met jassen, tassen en schoenen? Ruim deze dan als eerste op. Verzamel alles in een doos of wasmand en zet deze tijdelijk in een kast of in de slaapkamer.

2. Ruim de woonkamer op

Doe nu hetzelfde voor de woonkamer. Zorg dat alle losse spullen uit het zicht zijn, zodat het net oogt.

3. Pak de keuken aan

Heb je een open keuken? Zorg er dan voor dat het aanrechtblad is opgeruimd en leg de losse spullen weg. In het geval je vaatwasser vol zit, kun je een deel van de vieze vaat tijdelijk in de oven verstoppen.

4. Stofzuig nog even

Ga nog even rond met de stofzuiger en vergeet ook de tafels, vensterbank en stoelen niet. Heb je een huisdier? Zorg er dan voor dat alle haren uit het zicht zijn.

5. Maak het toilet schoon

Voor een uitgebreide schoonmaakbeurt heb je nu geen tijd, maar zorg er in ieder geval voor dat alle contactpunten zijn afgenomen met een doekje. Neem als laatste de bril af en rond af met wat wc-reiniger.

Bron: RTL Nieuws
Foto: Getty Images

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.