water drinken

Zo lang kun je water in een maximaal flesje bewaren

Je hebt vast weleens meegemaakt dat je ergens nog een flesje water had liggen, maar niet zeker wist of je het nog veilig kon drinken. Over de houdbaarheid van water zijn de meningen immers verdeeld.

NU.nl besloot het uit te zoeken en kwam tot de volgende conclusie.

Dicht flesje

In het geval je waterflesje nog dicht is, hoef je je geen zorgen te maken over de houdbaarheid. Wanneer het geen gekke kleur of vreemde geur heeft gekregen, kun je het gewoon nog drinken.

Geopend flesje

Bij een geopend flesje dat je telkens opnieuw bijvult, is dat een ander verhaal. In dit geval kunnen er bacteriën in in zitten die je niet kunt zien maar wél kunt ruiken. Wanneer het flesje een muffe geur heeft, kun je er beter niet meer uit drinken.

Langer bewaren

Maar hoe lang kun je water nou precies bewaren? Dat valt lastig te zeggen en heeft met verschillende factoren te maken. Zo kan het wekenlang goed blijven op een koele plek, zoals de koelkast. Staat je flesje water in de zon, dan zal het veel sneller bederven. Ook maakt het materiaal van de fles een verschil. Water dat bewaard wordt in een glazen of roestvrijstalen fles blijft langer goed dan eentje van plastic.

Verder kan de manier waarop je je flesje schoonmaakt effect hebben. Afwasmiddel zorgt ervoor dat er meer bacteriën in het water komt. Je kunt je flesjes voortaan dus beter met alleen water schoonmaken. Wil je het zekere voor het onzekere nemen, dan kun je volgens een woordvoerder van Waternet het water in je flesje het beste elke dag verversen.

Bron: NU.nl, RTL Nieuws
Foto: Getty Images