soep

In de koelkast of vriezer? Zó kun je soep het beste bewaren

Heb je net een lekkere pan soep gemaakt, blijkt het toch te veel te zijn. Geen zorgen! Je kunt je soep makkelijk bewaren.

Hoe lang kun je soep bewaren?

Je kunt soepen zo’n twee dagen in de koelkast bewaren. In de vriezer blijven ze daarentegen veel langer goed, namelijk drie maanden.

Soep bewaren in de koelkast

Dit is de meest geschikte methode als je de soep binnen twee dagen weer wilt opeten. Laat deze altijd even afkoelen. Dit kun je het makkelijkst doen door de pan in een bak met koud water te zetten. Op deze manier koelt de soep snel af, waarna jij de pan afgedekt met vershoudfolie, in de koelkast kunt zetten.

Soep in de vriezer

Wil je je soep langer bewaren of heb je écht een grote pan gemaakt? Dan kun je deze het beste invriezen. Laat de pan eerst afkoelen, en giet de soep vervolgens over in bakjes. Deze kun je makkelijk opbergen.

Het opnieuw opwarmen van de soep

Wil je de soep weer eten? Giet deze dan in een pan op het vuur. Haal je soep uit de vriezer, dan is het verstandig om deze eerst nog even goed te laten ontdooien. Daarna kun je de soep het beste even koken, zodat eventuele bacteriën gedood worden.

Bronnen: Voedingscentrum en Bewaren
Foto: Getty Images

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *