Thuis

Zo doe je dat: solliciteren na je 45e

Reageren op vacatures blijkt één van de minst succesvolle methodes om een baan te vinden. Dat geldt zeker voor 45-plussers.

Weet wat je allemaal kunt
Vaak gaat de voorkeur bij sollicitatieprocedures toch uit naar een jonger iemand. Het is effectiever om te netwerken. Houd verder in je achterhoofd dat je als 45-plusser veel ervaring hebt. Iets wat voor jou vanzelfsprekend is, is voor anderen een uitdaging. Handig weetje als je jezelf moet verkopen.

Blijf leren
Om je kansen op een carrièreswitch nog meer te vergroten, is het goed om een opleiding te volgen met een grote kans op werk. Wat je altijd kunt doen, is voor jezelf beginnen of doen alsof je voor jezelf begint. Bedenk wat jou onderscheidt en welke diensten of producten je zou aanbieden. Door dit soort denkoefeningen ben je beter in staat jezelf te profileren. Gebruik tenslotte social media zoals LinkedIn. Of vraag advies aan mensen die hier bedreven in zijn.

In Vriendin praten we deze week over de vrouwelijke midlifecrisis. Heb jij die ook? Omdat je niet weet hoe je het tweede deel van je leven moet indelen? Het nummer ligt nu in de winkels.

Onze blogger Petra schreef erover: Petra: ‘Midlifecrisis, ik?’

Foto: iStock

Reageer op dit artikel