Placeholder

Petra: ‘Midlifecrisis, ik?’

Gisteren las ik een artikel over midlifecrisis en dat was voor mij een eyeopener.

Gisteren las ik een artikel over midlifecrisis en dat was voor mij een eyeopener. In eerste instantie dacht ik alleen aan het cliché beeld: mannen die hun vrouw inruilen voor een jonger exemplaar en een Harley Davidson kopen.

Maar vrouwen kunnen ook gewoon in een midlifecrisis belanden. Het was een feest van herkenning en er werd een hoop duidelijk. In het artikel werden de symptomen genoemd. De eerste ging over relaties. Vrouwen willen namelijk ook inruilen. Ze zoeken frisse en fruitige jongemannen met sexy baardjes en een sixpack. Zelf willen ze dan ook verjongen, gaan fanatiek sporten en duiken de cosmetische wereld in. Niet echt mijn ding. Bovendien ben ik meer dan tevreden met mijn partner. Toch las ik verder.

Is dit alles
Het tweede symptoom ging over carrière maken. Ik herkende mezelf enorm in het ‘is dit alles’ gevoel. En dat gevoel past dus heel goed bij een midlifecrisis. Als puber zong ik hard mee met Doe Maar. Toen had ik geen idee wat me te wachten stond. De laatste maanden overviel het gevoel me dagelijks. Daarom ben ik blij dat ik stopte met werken en nu weer studeer. Mijn leven is al voor de helft over en dan wil ik mezelf niet constant afvragen of dit alles is. Dat klinkt misschien een beetje depressief, maar zo is het voor mij niet.

‘Eigenlijk was ik op zoek naar een nieuwe, jonge liefde’

Nieuwe liefde
Eigenlijk was ik ook gewoon op zoek naar een nieuwe jonge liefde. Die heb ik uiteindelijk gevonden in het studeren. Op de Schrijversacademie lever ik nu iedere week braaf mijn opdrachten in. Net als vroeger ben ik zenuwachtig voor het resultaat. Dat voelt best raar, maar ik vind het ook heel goed dat ik weer uitgedaagd word. En wie weet, misschien schrijf ik nog eens een boek. Dat sluit dan weer aan op het derde symptoom: een intense behoefte om die lang gekoesterde droom nu eindelijk te gaan verwezenlijken.

Meisjesdromen
Met een nieuwe liefde weet je ook nooit hoe het afloopt. Ik hoop dat het wederzijds is en dat ik er iets moois van maak. Lukt het niet, dan geef ik gewoon de midlifecrisis de schuld en ga ik schoorvoetend terug naar mijn ‘oude liefde’. Of ik koop toch maar een Harley. Of misschien ga ik dan toch voor die jonge man met een sixpack. Maargoed… Nu ga ik 100% voor deze liefde en ik zie wel hoe het afloopt. En ik hoop dat er later niet op mijn steen staat: ‘Van al haar meisjesdromen is alleen het oud worden gehaald‘.

Over Petra

Relatie met: Fred (54)
Kinderen: Julia (8) en ‘cadeaudochters’ Demi (22) en Nikki (17)

We leerden Petra vorig jaar kennen toen zij als gasthoofdredacteur meewerkte aan ons jubileumnummer en blogt nu voor Vriendin.nl. Petra voelde dat het roer om moest. Ze verhuisde van de stad naar een dorp en werd na jaren werken weer student. Een blog gemist? Lees hier alles terug.