wasmand

Weer wat geleerd: dít is dus waarom je wasmand gaten heeft

Je hebt vast weleens meegemaakt dat er sokken of onderbroeken door de gaten van je wasmand heen vallen. Waarom is ‘ie eigenlijk niet gewoon dicht?

We leggen het uit.

Reden

Je zou misschien denken dat de gaten er zitten voor de ventilatie, maar niets is minder waar. Wasexpert Patric Richardson, auteur van het boek Laundry Love: Finding Joy in a Common Chore legt het uit.

Vroeger gebruikten mensen gevlochten rieten manden om de was in te verzamelen. Later probeerden fabrikanten deze na te bootsen met goedkopere materialen. Het resultaat: plastic manden mét gaten. De reden dat de openingen er zitten, heeft te maken met het feit dat de wasmand zo lichter in gewicht wordt. Wanneer je mand helemaal vol zit met was, kun je ‘m nog steeds tillen.

Nog meer voordelen

Een ander voordeel van de gaten is dat je snel kunt zien hoe vol je wasmand zit. Ook houdt het je wasgoed net even iets frisser wanneer er vochtige spullen in zitten.

Zo, weet je dat ook weer. 😉

Vriendin’s favoriet

Wil je je was zalig laten ruiken en minder wasmiddel gebruiken? Dan is wasparfum echt iets voor jou. Dit proefpakket van Lavayette bevat alle geuren die in het assortiment aanwezig zijn. Zo is het super makkelijk om jouw favoriete geur te ontdekken. Het pakket bevat 9 tester flesjes van 25ml. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Bron: Libelle, Apartment therapy.
Foto: Getty Images