Canva1 2023 08 30t095639.607

5x zo verwijder je waterkringen uit je houten tafel of vloer

Niets vervelender dan waterkringen op je mooie houten vloer of tafel. Gelukkig bestaan er trucjes om er snel vanaf te komen.

1. Föhnen

Leg een handdoek over de vlek en föhn vervolgens met de warme stand eroverheen. Dit hoef je slechts eventjes te doen. Haal de handdoek weg en voilà: je tafel is weer als nieuw. Geen föhn bij de hand? Dan kun je ook een strijkijzer gebruiken. Doe dat wel zonder water en op de lage stand.

2. Azijn

Je kunt er ook voor kiezen om azijn te gebruiken. Meng het eerst met een beetje water, waarbij je de volgende regel aanhoudt: voor één deel azijn gebruik je twee delen water. Doop vervolgens een watje of kurk met het mengsel en wrijf de vlek ermee in. Maak dan een licht sopje en neem de tafel of vloer ermee af. Droog af en gebruik ten slotte nog een beschermingsproduct.

3. Tandpasta

Geen föhn of azijn in huis? Geen nood: de kans is groot dat je wél tandpasta in de kast hebt liggen. Smeer een beetje van het spul over de vlek en blijf het een tijdje inmasseren met een doekje. Laat het vervolgens intrekken en veeg het weg met een schoon doekje. Ten slotte kun je de tafel of vloer nog schoonmaken met een licht sopje en droogmaken.

4. Zout

Maak een papje van een eetlepel olijfolie en een theelepel zout. Wrijf vervolgens met een doekje het papje over de kringen. Zijn ze verdwenen? Dan kun je de zout nog met een nat doekje weghalen. Maak het oppervlak droog met een andere doek.

5. Vaseline

Ten slotte kun je ook vaseline gebruiken om de kring te verwijderen. Wel vergt dit wat meer geduld. Wrijf de vaseline met een doekje over de vlek en laat het 12 uur intrekken. Erna kun je met een schoonmaakdoekje het spul van de plek afhalen. Als de kring er nog steeds zit, kun je het herhalen.

Vriendin’s favoriet

Ben je dol op poetsen, of heb je er juist een broertje dood aan? In beide gevallen is Schoon in 10 minuten echt iets voor jou! Met de tips & tricks kun je (bijna) iedere dag wel een klusje afvinken en ben je in 10 minuten klaar. Met grappige anekdotes over schoonmaakblunders, vieze studentenhuizen en voedselexplosies in de keuken. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Bron: RTL Nieuws
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.