Dit is waarom sommige mensen koriander naar zeep vinden smaken

Koriander: you either love it or hate it. Sommige mensen vinden het zelfs naar zeep smaken. In dit artikel leggen we uit hoe dat komt.

Koriander: you either love it or hate it. Sommige mensen vinden het zelfs naar zeep smaken. In dit artikel leggen we uit hoe dat komt.

Genetisch bepaald

Als het op koriander aankomt, bestaan er twee kampen: de ene groep is er gek op, terwijl de andere groep het naar zeep vindt smaken. Wetenschappers zijn er nu achter hoe dat precies komt. Uit een onderzoek dat werd gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Nature blijkt dat je liefde of haat voor koriander genetisch bepaald is.

Lees ook: Dit is waarom je eigen stem zo vreemd klinkt als je hem terughoort

Één op de zes

Volgens de onderzoekers bestaat er een verband tussen onze geur- en smaakreceptoren en het OR6A12-gen, dat voor een zeepsmaak zorgt. Mensen die dit gen dubbel bezitten, vinden koriander naar zeep smaken. Van de 30.000 ondervraagden vergelijkt één op de zes de smaak van koriander met een hap zeepsop. Die vergelijking is niet zo gek, want scheikundigen ontdekten zes verschillende vetmoleculen die je ook terugvindt in zeepproducten.

Bron: Women’s Health

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen