Wasmachine Tijd Getty Images Wassen

Waarom azijn een betere keuze is dan wasverzachter

Grote kans dat je altijd wasverzachter gebruikt wanneer je een wasje draait. Maar wist je dat je eigenlijk veel beter voor azijn kunt kiezen?

We leggen uit waarom.

Azijn

Wasverzachter zorgt ervoor dat je wasgoed zacht wordt en fris ruikt. Toch is het niet altijd verstandig om dit middel toe te voegen. In plaats daarvan kun je beter kiezen voor azijn. Niet alleen wordt je kleding dan minder statisch, ook worden zeepresten verwijderd die voor irritatie kunnen zorgen. Daarnaast blijven de kleuren van je kledingstukken mooi.

Wasmachine

En dat is nog niet alles. Ook voor je wasmachine is het beter als je voortaan met azijn wast. Het apparaat wordt namelijk direct ontkalkt tijdens het draaien en gaat daardoor langer mee. Een scheutje toevoegen, is al voldoende. Je kunt deze in hetzelfde vakje schenken als waar je normaal gesproken de wasverzachter toevoegt.

Voor wie nog niet overtuigd is: kiezen voor azijn kan je ook een hoop geld besparen. Een liter kost ongeveer 35 cent, terwijl wasverzachter een stuk duurder is.

Let op: ben je bang dat je kleding na het wassen naar azijn gaat stinken? Geen zorgen. Wanneer je kleding droog is, zal je de geur niet meer ruiken. Nog een mooie bijkomst is dat zweetluchtjes en vlekken ook worden verwijderd.

Bron: RTL Nieuws
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.