Vaderdagcadeau

15 unieke vaderdagcadeau-ideeën voor elk type vader

Vaderdag komt eraan (16 juni) en het vinden van het perfecte cadeau kan een uitdaging zijn. Vriendin heeft daarom voor jou 15 unieke geschenken samengesteld. Elk item op deze lijst zorgt ongetwijfeld voor een brede glimlach.

Waarom je vader verwennen op Vaderdag?

Vaderdag is het perfecte moment om jouw held te eren en te laten zien hoezeer je hem waardeert. Ondanks dat hij misschien zegt dat hij niets nodig heeft, zijn er tal van redenen om je vader op deze speciale dag te verwennen:

  • Bewondering tonen: Het is dé dag om je vader te bedanken voor alles wat hij voor je doet en om je bewondering voor hem uit te drukken.
  • Onvervangbaarheid benadrukken: Je vader is uniek en onvervangbaar. Door hem te verwennen, laat je hem zien hoe belangrijk hij voor je is.
  • Herinneringen maken: Verwennen gaat niet alleen over cadeaus. Het gaat ook over het creëren van kostbare herinneringen die je vader altijd zal koesteren.
  • Liefde tonen: Uiteindelijk is Vaderdag een gelegenheid om je liefde te tonen. Door je vader te verwennen, laat je zien hoeveel je van hem houdt.
  • Versterken van banden: Het verwennen van je vader kan helpen om de ouder-kind band te versterken en de waardering voor elkaar te vergroten.
  • Hem zich speciaal laten voelen: Net als iedereen, willen ook vaders zich speciaal en gewaardeerd voelen. Verwennen op Vaderdag is een geweldige manier om dit te doen.

15 unieke Vaderdagcadeaus

1. Retro Platenspeler Bluetooth

Is je vader van de oude stempel, maar houdt hij ook van moderne technologie? Dan is deze retro platenspeler met bluetooth echt iets voor hem.

2. Spreukenbordje

Houd je vader van een grapje? Dan kan hij onderstaand cadeau vast waarderen. Geef je er nog iets lekkers bij, dan is hij dik tevreden.

3. Professioneel weerstation

Als je vader echt een buitenmens is dan vindt hij dit weerstation helemaal te gek. Op ieder moment van de dag is hij straks op de hoogte van de lokale weersverwachting.

4. Hugo Bos herenparfum

Deze herenparfum is niet voor niets de meest gewaardeerde op bol.com. Verras je vader daarom met deze houtachtig kruidige geur voor heren. 

5. Insectenhotel

Is jouw vader dol op bijen en vlinders? maak hem blij met dit insectenhotel. Een kleurrijk toevluchtsoord voor vlinders, bijen, kevers en meer.

6. Rituals Homme Shower Foam

Rituals is altijd goed, ook voor vaders. Hij zal merken dat deze foam zeep een stuk comfortabeler aan zijn huid voelt dan de zeep die hij doorgaans gebruikt.

7. Lederen BBQ schort

Wat dacht je van dit stoere BBQ schort? Zo geef je hem meteen een stille hint dat je je weer zo verheugt op die overheerlijke BBQ-avonden in zijn tuin.

8. Fitbit Versa 4

Goedkoop is het niet, maar je vader zal zeker gecharmeerd zijn van deze smartwatch. Helemaal als hij sportief is aangelegd.

9. 4 stuks Puma boxers

Draagt je vader nog ouderwetse onderbroeken? Misschien wordt het eens tijd om hem kennis te laten maken met moderner ondergoed. Hij ontdekt vast dat het net zo lekker zit.

10. De jongen, de mol, de vos en het paard

Is je vader een echte boekenwurm? Dan mag ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ niet ontbreken aan zijn literaire lijst.

11. Externe harde schijf

Het is niet het meest romantische cadeau, maar voordat alle digitale foto’s op een dag verdwijnen in de Cloud… is dit voor een (gepensioneerde) vader (met veel tijd) het ultieme geschenk.

12. Vogelbescherming nestpakket mus

Wat dacht je van dit leuke nestkastje? Speciaal ontworpen voor mussen. De cadeauverpakking bevat leuke extra’s zoals een vogelkijkkaart, informatiefolder en aanvraagkaart voor de brochure ‘Meer vogels in uw tuin’ van Vogelbescherming Nederland.

13. Tuinhandschoenen met klauw

Nee, deze tuinhandschoenen zijn niet voor carnaval. Ze hebben klauwen zodat je vader er makkelijk mee kan graven, harken, onkruid wieden en wroeten in de aarde. Handig toch?

14. Japanse 3D puzzel

Met deze 3D puzzel hoeft je vader zich voorlopig niet te vervelen. Het heeft vijf verdiepingen en is het beste cadeau voor architectuurliefhebbers of voor liefhebbers van de Japanse cultuur.

15. Denver Digitale fotolijst

Ten slotte: deel al jouw foto’s en video’s met je vader via een app. Niet veel later ziet hij het kiekje verschijnen op deze digitale fotolijst. Geweldig toch?

Lees ook: 7 originele vaderdagcadeaus voor tuinliefhebbers

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker

€74,52
€73,49
€96,54
€9,90
€85,49
€75,60