restaurant eten

Déze trucjes gebruiken restaurants om ervoor te zorgen dat je meer geld uitgeeft

Je hebt het vast weleens meegemaakt: was je van plan om maar één gerecht te bestellen in het restaurant, eindig je met een compleet menu. Grote kans dat je in een aantal slimme trucjes bent getrapt.

Indeling

Wist je dat de meeste menukaarten op volgorde staan van goedkoop naar duur? Wanneer je de gerechten op alle pagina’s hebt bekeken, is de kans groot dat je de eerste maaltijden alweer bent vergeten. De laatste – en meest prijzige – daarentegen, staan nog vers in je geheugen.

Afbeeldingen

Soms staan in de menukaart afbeeldingen bij bepaalde gerechten. Niet alleen zorgt dit ervoor dat je meer zin krijgt in het eten, ook zal je de maaltijd beter onthouden.

Gebruik van bepaalde voorzetsels

Verder gebruiken restaurants vaak bepaalde voorzetels om gerechten aan te prijzen. Denk bijvoorbeeld aan ‘grootmoeders gehaktballetjes’, wat nostalgisch klinkt. Ook kunnen in de beschrijving woorden als ‘heerlijk sappig’ of ‘heerlijk vers’ worden gebruikt, wat jou onbewust in een bepaalde richting kan sturen.

Lees ook: 7 dingen die je áltijd doet wanneer je bij La Cubanita eet

Extra dure gerechten

Door de prijs van een bepaald gerecht extra duur te maken, lijken de andere maaltijden meteen een stuk goedkoper. Hierdoor heb je voor je gevoel een goedkope keuze gemaakt, terwijl dat in de realiteit meevalt.

Bron: RTL Nieuws
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.