Squid Game

Waarom iedereen het over de Netflix-serie Squid Game heeft

Grote kans dat je ‘m al eens voorbij hebt zien komen: Squid Game. De serie is momenteel razendpopulair op Netflix. Wij leggen uit waarom je hem móet zien.

Populair

Squid Game is een Zuid-Koreaanse serie die in maar liefst 90 landen op nummer één binnenkwam in de Netflix-top 10. Dat is een serie nog nooit eerder overkomen.

Verhaal

In de serie is te zien hoe honderden kandidaten het tegen elkaar op moeten nemen en spellen uit hun kindertijd moeten uitvoeren. Verliezers worden vermoord en de winnaar krijgt uiteindelijk een groot geldbedrag.

Kloof tussen arm en rijk

Hoewel de schrijver de serie al in 2008 bedacht, kreeg hij ‘m destijds niet verkocht omdat het te bizar was. Nu de steeds groter wordende kloof tussen arm en rijk een actueel thema is geworden, lukte het hem wél. Dit is volgens film- en serierecensent Ab Zagt ook precies de reden waarom de serie zo populair is. “Zuid-Koreaanse films zijn gebaseerd op problemen die echt bestaan. Ze weten de kijker te verrassen door de inhoud. Je kent de acteurs en de taal niet, maar toch weten ze je enorm te raken door het verhaal dat wordt verteld over bijvoorbeeld de kloof tussen arm en rijk.”

Daarnaast onderscheiden Zuid-Koreaanse series zich door hun kwaliteit en originaliteit, aldus Zagt. “Ze zijn veel origineler dan wat Hollywood qua aanbod brengt: een sequel of de zoveelste superheldenfilm. En in Nederland worden vooral oorlogsfilms of romantische komedies gemaakt. (…) Koreaanse films en series zijn gedurfd, zitten boordevol inhoud en het verhaal wordt op een spannende en meeslepende manier verteld. Al die elementen komen samen, een wereld die voor het grote publiek in Nederland vrij onbekend was.”

Benieuwd? Bekijk hier de trailer:

Bron: RTL Nieuws


, AD, Netflix
Foto: Netflix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen