schoonmaken

Dít zijn de smerigste plekken in huis die je vaak vergeet schoon te maken

Grote kans dat je de meubels, vloer en deurklinken wel regelmatig een poetsbeurt geeft. Maar heb je er ook weleens aan gedacht om deze dingen schoon te maken?

Hier vind je zelfs de meeste bacteriën.

1. Wasmand

Je staat er misschien niet altijd bij stil, maar je wasmand is de plek waar al het vieze wasgoed samenkomt. Je kunt dan ook wel raden dat het een bron is van bacteriën. Vergeet ‘m hierom niet met regelmaat schoon te maken.

2. Badmat

Ook je badmat is een broeiplaats voor bacteriën. Niet alleen omdat het nat wordt, maar ook omdat je er elke dag op staat. Gooi ‘m hierom ook eens in de wasmachine of reinig met de hand.

3. Tandenborstels

Uit onderzoek is gebleken dat er een hoop bacteriën de lucht in komen wanneer je het toilet doorspoelt. Deze kunnen óók op je tandenborstel terechtkomen. Precies de reden waarom het zo belangrijk is om ‘m regelmatig te vervangen.

4. Beddengoed

Grote kans dat je je lakens wel verschoont, maar was je ook je kussens en dekens weleens? Precies hier zitten de meeste bacteriën, vanwege het zweet wat je ’s nachts verliest

5. Make-up kwasten

Ook je make-up kwasten zijn een plek waar veel bacteriën zich ophopen. Vergeet ze dan ook niet regelmatig schoon te maken.

Bron: tipsenweetjes.nl
Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen