vrouw plant planten slaapkamer

Last van slaapproblemen? 5 planten die je nachtrust verbeteren

Is jouw nachtrust de laatste tijd niet geweldig? Voeg dan wat planten toe aan het interieur van je slaapkamer. Grote kans dat déze planten je nachtrust ten goede komen.

1. Lavendel

De geur van deze planten is niet alleen heerlijk, maar heeft ook een goede invloed op je nachtrust. De geur werkt ontspannend en doordat deze zich snel verspreidt, word je extra slaperig van. Win-winsituatie, toch?

2. Aloe Vera

Wij houden van deze planten, want ze zijn superfunctioneel. Je kunt de gel uit de plant natuurlijk gebruiken voor je huid; hij zit vol met mineralen, vitamines en proteïnen. Maar de plant geeft ook extra zuurstof af, waardoor je in een betere en diepe slaap komt.

3. Klimop

Ook de klimop werkt als luchtzuiveraar. Heb je astma-problemen? Dan is deze plant perfect! Hij filtert namelijk allergenen uit de lucht. Als je huisdieren is de plant alleen niet zo handig, want hij is giftig.

4. Jasmijn

Deze plant is heerlijk in je thee, maar misschien nog wel fijner in je slaapkamer. De luchtkwaliteit verbetert én door de geur wordt je rustiger. Heerlijk als je na een lange dag eindelijk in je bed kruipt.

5. Sansevieria trifasciata – Vrouwentongen

Deze planten zorgen voor extra veel zuurstof tijdens het slapen. Uit sommige onderzoeken is ook gebleken dat de plant zou helpen tegen hoofdpijn, oogirritaties en ademhalingsproblemen.

Lees ook: Zit jouw kat altijd aan je kamerplanten? Met déze tips niet meer

Beeld: Getty Images
Bron: RTL Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen