Slapen

In minder dan 2 minuten in slaap vallen? Probeer dít militaire trucje

Heb jij regelmatig moeite met inslapen? Misschien dat deze truc uitkomst kan bieden.

Militairen zweren erbij.

Methode

Wie bij de luchtmacht werkt, kan vaak niet acht uur aaneengesloten slapen. In plaats daarvan moeten werknemers het slechts met een paar uurtjes nachtrust doen – en wel scherp zijn om de wakkere momenten. Speciaal hiervoor heeft de U.S. Navy Pre-Flight School een wetenschappelijk onderbouwde methode ontwikkeld om in minder dan twee (!) minuten in slaap te vallen, ondanks storende omstandigheden (hitte, kou, herrie).

Truc

Volgens Sharon Ackman van Medium begint alles met een comfortabele houding. “Wanneer je een ontspannen houding hebt aangenomen, is het eerst tijd om te focussen op je gelaat. Sluit je ogen en adem diep in en uit. Ontspan elke spier in je gezicht en let erop dat je niet fronst of je ogen toeknijpt. Adem uit en voel je wangen, mond en tong ontspannen. Laat de druk op je ogen los en laat je ogen rusten in je oogkassen. Dat alles geeft je lichaam het signaal dat het tijd is om te rusten.”

Vervolgens kun je je op je schouders focussen: laat ze zo laag zakken als je kunt. “Voel hoe de achterkant van je nek ontspant”, aldus Ackman. “Adem diep in en adem traag uit, terwijl je de druk op je spieren uitblaast.” Hierop ga je naar je armen en begin je met je rechterkant als je rechtshandig bent of links in het geval je linkshandig bent. “Focus op je biceps en laat elke vorm van spanning erin los. Lukt dit niet goed, span de spier dan eerst even aan en ontspan vervolgens weer. Beweeg nu je onderarm aan dezelfde kant en laat hem dan helemaal ontspannen. Laat vervolgens je hand en vingers levenloos liggen naast je been. Herhaal vervolgens dezelfde stappen met je andere arm.”

Hierna is het tijd voor de benen. “Geef je rechterdij het signaal om zwaar door te wegen alsof er geen leven meer in zit. Doe hetzelfde met je rechterkuit en vervolgens met je enkel en voet. Voel alles zwaar worden en in de grond zakken. Herhaal dezelfde stappen met je linkerbeen.”

Hoofd leeg

Als het goed is, is je lijf nu compleet ontspannen. De laatste stap is om je hoofd in 10 seconden leeg te maken. Denk dus niet aan wat je de volgende dag moet doen of wat er allemaal verkeerd is gegaan, maar probeer je gedachten uit te zetten. Ackman: “Dat doe je door een vast beeld in je hoofd te houden. Beeld je in hoe je op een heerlijk comfortabele stoel zit, in een pikzwarte ruimte. Houd dat beeld vast gedurende 10 seconden.”

‘Niet nadenken’

Vervolgens is het de bedoeling om de woorden ‘niet nadenken’ keer op keer opnieuw in je hoofd te herhalen voor minstens 10 seconden.
“Dit verbant alle andere gedachten waardoor je minder snel afdwaalt. Wanneer je eenmaal fysiek volledig ontspannen bent en je je hoofd minstens 10 seconden leeg kan houden zal je in slaap vallen.”

Bron: RTL Nieuws
Foto: Getty Images

Lees ook: kan je niet slapen door de hitte? Gebruik déze truc onder de douche

Lees Vriendin digitaal

Nu vanaf €0,99

Naar de digitale kiosk

042020 Digitaallezen Hp

Wist je dat je Vriendin ook digitaal kunt lezen? Bestel ‘m hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen