Schilderen

11 hobby’s die je gewoon vanuit huis kunt oppakken

Je bent door Netflix heen, hebt alle klusjes in en om het huis al gedaan en de verveling slaat doe. Gelukkig hoef je voor deze hobby’s de deur niet uit.

1. Tekenen of schilderen

Ga helemaal los met een potlood, stift of kwast. Zoek op Pinterest naar voorbeelden of laat je creativiteit de vrije loop. Liever wat begeleiding? Probeer dan eens kleuren op nummer.

2. Een instrument bespelen

Wilde je altijd al gitaar of piano leren spelen? Nu is dé kans.

3. Een nieuwe taal leren

Altijd handig om naast Engels en Nederlands een andere taal te spreken. Je weet nooit wanneer het van pas komt. Met de gratis app Duolingo kun je op een makkelijke manier verschillende talen leren.

4. Puzzelen

Het lijkt wel alsof iedereen puzzelen opnieuw ontdekt heeft. Je wordt er ook hartstikke ontspannen van. We geven je alvast een tip: begin niet met de randjes.

5. Diamond painting

Deze creatieve hobby, waarbij je met kleine diamantjes een schilderij maakt, is de afgelopen jaren ontzettend populair geworden. Je kunt er uren druk mee zijn.

6. Leer koffie schenken

Mis je de cappuccino van je favoriete koffietentje? Probeer ‘m dan thuis na te maken. Op YouTube staan verschillende filmpjes om zelf allerlei koffiecreaties te maken.

7. Iets sportiefs

Volg een korte workout op YouTube, wandel (op afstand) een stuk door de natuur of ga skeeleren. Met dat laatste verbrand je ook nog eens flink wat calorieën.

8. Gedichten of verhalen schrijven

Iets waar je normaal misschien de tijd niet voor hebt of neemt. Bedenk zelf een (kinder)verhaal of zet je gevoelens op papier. Kan best opluchten!

9. Koken of bakken

Het lijkt wel alsof Nederland massaal bananenbrood aan het bakken is. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een ongezonder gebakje. Of een recept uit dat kookboek wat staat te verstoffen.

8. Cocktails maken

Dat we niet meer naar een bar kunnen, betekent niet dat we zonder cocktails hoeven te zitten. Maak ze gewoon zelf! Probeer bijvoorbeeld een van deze verfrissende cocktails.

9. Begin een moestuin

Dit is het perfecte moment om een moestuin te beginnen. En daarvoor hoef je helemaal geen grote tuin te hebben. Op een balkon maak je gewoon een mini-moestuin. Kun je straks koken met groenten uit eigen tuin.

Bron: Ze.nl Foto: Getty Images