hond poot

Dít betekent het als je hond z’n poot op je schoot legt

Legt jouw hond regelmatig z’n pootje op je schoot en vraag je je af wat hij daarmee wil zeggen? Het antwoord blijkt niet zo eenduidig te zijn.

Reden

Een poot op je schoot kan verschillende dingen betekenen. Doet je viervoeter dit terwijl jij ergens mee bezig bent, dan is de kans groot dat hij gewoon aandacht van je wilt. Is dit niet het geval, dan zou het ook kunnen dat hij honger heeft. Zeker in het geval het etenstijd is, is het aannemelijk dat dit de reden is van zijn gedrag.

Ben je ‘m aan het aaien als hij zijn poot op je legt? Dan kan het een teken zijn dat je hond het gebaar erg waardeert.

Stress

Zijn bovenstaande situaties niet aan de orde, dan is een andere, meer serieuze oorzaak ook mogelijk. Misschien is je hond wel een beetje gestrest. Probeer hierom goed naar zijn lichaamstaal te kijken en uit te zoeken of hij ergens bang voor is of verdrietig. De poot zou in dit geval een verlangen naar troost kunnen zijn.

Tip van de redactie

Tennisballen en touwen: leuk, maar bieden ze mentale prikkeling? Maak je hond daarom blij met de multifunctionele snuffelmat. Deze mat daagt je hond mentaal uit, en de bijgeleverde massagebal gaat schrokgedrag tegen, stimulerend voor een gezond gebit. Leg brokjes tussen de mat, stimuleer zo de geest. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Bron: The Dog Clinic
Foto: Getty Images

Lees ook: dit is dus waarom je hond z’n kop schuin houdt wanneer je tegen hem praat

Lees Vriendin digitaal

Voor €6,50 per maand

Ja, dit wil ik!

042020 Digitaallezen Hp

Wist je dat je Vriendin ook digitaal kunt lezen? Bestel ‘m hier.