schoonmaken stofzuigen

Déze plekken worden het vaakst vergeten bij het stofzuigen

Of je nu vluchtig of uitgebreid de kamer stofzuigt: de kans is groot dat je een aantal plekken tóch nog vergeet.

We sommen ze voor je op.

1. Je matras

Wist je dat het stofzuigen van je matras ervoor zorgt dat er minder huisstofmijt ophoopt? Vergeet ‘m ook niet regelmatig om te keren.

1. De bodem van de schoenenkast

Grote kans dat de bodem van de schoenkast vol ligt met vuiltjes. Deze neem je mee met je schoenen en dwarrelen vervolgens naar beneden. Niet vergeten, dus.

3. Lucht- en ventilatieroosters

Voor de aanvoer van zuivere lucht zijn ventilatieroosters erg belangrijk. Vooral die in de badkamer is onmisbaar. Neem deze dus af en toe mee tijdens het stofzuigen.

4. Toetsenbord van laptop of computer

Wist je dat je je toetsenbord makkelijk kunt reinigen met de stofzuiger? Handig om vuil en etensresten te verwijderen.

5. Kiertjes van de koelkast

Er kan zich heel wat stof ophopen in de kieren en lades van de koelkast. Hier stofzuigen zorgt niet alleen voor een schonere omgeving, maar ook voor minder energieverbruik.

6. Vensterbanken en kozijnen

Vensterbanken kunnen snel stoffig worden, als gevolg van huisdieren, plantjes of decoratie. Gebruik bij voorkeur het kleine borsteltje van de stofzuiger om krassen te voorkomen.

7. Gordijnen

Met de stofzuiger kun je makkelijk voorkomen dat de stof uit je gordijnen zich in de kamer verspreidt. Kies de juiste kop om alle hoeken en gaten mee te nemen.

Vriendin’s favoriet

Ben je dol op poetsen, of heb je er juist een broertje dood aan? In beide gevallen is Schoon in 10 minuten echt iets voor jou! Met de tips & tricks kun je (bijna) iedere dag wel een klusje afvinken en ben je in 10 minuten klaar. Met grappige anekdotes over schoonmaakblunders, vieze studentenhuizen en voedselexplosies in de keuken. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Bron: Libelle be
Foto: Getty Images

Lees ook: wow: zóveel uur extra stofzuigen mensen met een huisdier

Lees Vriendin digitaal

Voor €6,50 per maand

Ja, dit wil ik!

042020 Digitaallezen Hp

Wist je dat je Vriendin ook digitaal kunt lezen? Bestel ‘m hier.