wasmiddel

5 verrassende dingen die je kunt schoonmaken met wasmiddel

Dat je wasmiddel kunt gebruiken om je wasgoed mee schoon te maken, moge duidelijk zijn. Maar wist je dat je het voor nog meer dingen kunt gebruiken?

Deze dingen kun je ook met het middel schoonmaken:

1. Vlekken uit het tapijt verwijderen

Dat wasmiddel kan helpen om vlekken uit kleding te halen, is bekend. Maar wist je dat je er ook vlekken uit het tapijt mee kunt verwijderen? Kies hier het liefst voor een poedervormig wasmiddel. Breng deze aan op de vlek en wrijf er voorzichtig met een vochtige doek overheen. Wacht vijf minuten en veeg dan het overtollige poeder weg. Herhaal dit tot je de vlek niet meer ziet.

2. Afvoer ontstoppen

Ook voor een verstopte afvoer kun je wasmiddel gebruiken. Giet ongeveer 60 milliliter in de gootsteen en spoel vervolgens langzaam 1 liter kokend water door de afvoer. Als het goed is, zou deze truc moeten helpen om je afvoer te ontstoppen.

3. Vloer schoonmaken

Vul een emmer met heet water en voeg hier een theelepel wasmiddel aan toe. Zo krijg je een prima middel om de vloer mee te reinigen. Let er wel op dat je tijdens het schoonmaken zo veel mogelijk water uit de dweil wringt. Doe je dit niet, dan loop je het risico om strepen achter te laten.

4. Allesreiniger maken

Meng één theelepel wasmoeder, 4,5 liter water en 80 milliliter bleekmiddel met elkaar. En voilà: je eigen allesreiniger. Dit middel werkt vooral goed in de badkamer en op muren.

5. Auto wassen

Wist je dat je wasmiddel ook kunt gebruiken om je auto mee te wassen? Het is hierbij wel slim om het middel eerst te verdunnen. Eén eetlepel wasmiddel per emmer water is voldoende.

Bron: tipsenweetjes.nl
Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen