Stefanie (1)

Stefanie: ‘Mijn brein trapt er met open ogen in’

‘Mag ik zo´n drinkfles?’ Mijn dochter laat mij via Tiktok een designfles zien. ´Je drinkt water, maar proeft bijvoorbeeld cola of aardbei. De smaak gaat via je neus, omdat er een geurpod op de fles zit’, legt ze uit.

‘Dat zal wel chemische rommel zijn’, oordeel ik, hoewel ik er niets vanaf weet.
‘Nee hoor’, beweert mijn dochter, zonder onderbouwing. Wel laat ze nog een vrolijke tiktok zien van iemand die een verbluft gezicht trekt, nadat ze aan het in de fles gebouwde rietje heeft gezogen. ‘Mag ik hem voor mijn rapport?’
‘Ik beloof niets´, antwoord ik.

Cadeau

Gealarmeerd google ik naar de fles. Het zal wel kankerverwekkend zijn of in ieder geval schadelijk, denk ik. Maar op de site van de fles staat dat de geurpods van natuurlijke aroma’s worden gemaakt. Ik zoek verder naar bewijs dat de pods een gevaar voor de gezondheid vormen, maar vind het niet. De prijs is ook wel een dingetje. Het mooie, ocean blue exemplaar kost 39,95. Daarbij ontvang je slechts 3 geurpods. Je kunt de fles 6 keer met water vullen, daarna moet je de pod vervangen.

Weer komt mijn dochter met een tiktok, waarin de testpersoon lyrisch is over de smaak. Voor haar voldoende bewijs dat het een goed product is, alsof Tiktok de waarheid in pacht heeft.
‘Het is wel een duur cadeau voor je rapport’, gebruik ik als tegenargument.
‘Voor mijn rapport en alvast voor de vakantie? Je wilt toch dat ik meer water drink?’ probeert mijn dochter. Zo suddert het een paar weken door. Weken waarin onze dochter niet opgeeft. Op een vrolijke dag zwichten we. ‘Vooruit, voor het rapport en als vervroegd vakantiecadeau.’

Superblij

De flitsende fles wordt al gauw geleverd. Nieuwsgierig kijken we toe hoe onze dochter de fles met water vult, een geurpod erop klikt en aan het rietjes zuigt.
‘Lekker!’ roept ze uit.
‘Mag ik eens proeven?’ Ik lurk aan het rietje. ‘Hè?’ breng ik alleen maar uit. Ik proef werkelijk perzikensap. Mijn brein trapt er met open ogen in. Mijn dochter kijkt me voldaan aan. Ik ben blij voor haar en geloof eindelijk dat zo’n geurpod geen kwaad kan.
Ons kind is superblij. Wie weet bevordert het haar gezondheid, omdat ze op deze manier meer water drinkt. Maar dat wil niet zeggen dat ze alles op Tiktok moet geloven. Daar moet ik het nog maar eens met haar over hebben.

Lees ook: ‘Ik schaam mij voor mijn multi-vrees’

Over Stefanie

Stefanie (48) adopteerde de kinderen van haar vriend. Elf jaar geleden kregen zij en haar partner samen nog een dochter. De adoptiekinderen zijn intussen uitgevlogen. Er is zowel intens als afstandelijk contact met de kinderen die het ouderlijk huis hebben verlaten, maar de verbinding met hen blijft hoe dan ook bestaan. Thuis zorgt de jongste telg voor gelukkige en knusse momenten. Na jaren worstelen gaat Stefanie steeds beter om met de balans tussen geluk en verdriet. Lees alle blogs van Stefanie op Vriendin.nl/stefanie.