Slank

Zo boost je je spijsvertering

Bij het Vriendin Nieuwjaarsdieet eet je géén koolhydraten en eiwitten in dezelfde maaltijd. Zo krijgt je spijsvertering een boost, neem je meer voedingsstoffen op en blijft je bloedsuikerspiegel stabieler.

Gevolg? Je zit sneller vol en hebt minder snel weer trek in iets lekkers.

Lukt het met het uitzoeken van de tussendoortjes? Dit is nu misschien nog lastig, maar het is de perfecte oefening voor wie na deze maand verder wil met de licht-verteerbare voedselcombinaties. Even je geheugen opfrissen, want waarom val je ook alweer sneller af door de lichte voedselcombinaties?

Bekijk hier de lijst met tussendoortjes. 

Voedingsdeskundige Fleur Voerman: “Als je teveel eet, maar ook als je zware voedselcombinaties eet, duurt de vertering langer. Het gevolg hiervan is dat er meer lichaamsvet wordt opgeslagen. Regelrecht op de probleemzones. Een ander nadeel van ongunstige voedselcombinaties, zoals rijst met kip of aardappels met vlees, is dat daardoor je bloedsuikerspiegel stijgt. Hier reageert je lichaam op door extra insuline aan te maken. Insuline is een vetopslaghormoon. Een te hoge insulineproductie is dus slecht voor de lijn. Zeker als je gevoelige darmen hebt, is dit dieet een uitkomst.”

De symptomen van ongunstige combinaties
Dit zijn de symptomen van je lichaam na het eten van ongunstige voedselcombinatie: steken aan de zijkant van je buik, een opgeblazen gevoel, sloom na de maaltijd (after dinnerdip), winderigheid, overeten of een pesthumeur. Toch de mist in gegaan? Eet ná de maaltijd een stukje ananas, kiwi of papaja om de spijsvertering een boost te geven. 

Het Vriendin dieetteam

Naam: Fleur Voerman
Beroep: voedings-deskundige en health coach.
www.fleurvoerman.nl

Naam: Eduard Bekkers
Beroep: personal trainer, groepsfitness- en mastertrainer en presenter bij Club Joy.

Foto: Shutterstock

Reageer op dit artikel

Instagram