Passagier draagt tent in vliegtuig om zich te beschermen tegen coronavirus

Waarom je nóóit slippers in het vliegtuig moet dragen

Je zou misschien denken dat slippers perfect zijn om in het vliegtuig te dragen. Toch is niets minder waar.

Andrea Fischbach, een stewardess van luchtvaartmaatschappij American Airlines, legt uit.

Risico’s

Hoewel slippers comfortabel zitten, kun je volgens Fischbach beter voor ander schoeisel gaan. Ze brengen namelijk risico’s met zich mee, vertelt ze in een interview met de Amerikaanse website Who What Wear. Denk bijvoorbeeld aan noodsituaties, zegt ze. “Slippers maken het moeilijker om snel een vliegtuig te evacueren. Je bent namelijk minder mobiel en je loopt minder snel wanneer je slippers draagt.”

Hakken

Dit geldt ook voor hoge hakken.”Hakken kunnen zelfs de noodglijbanen beschadigen”, aldus Fischbach. Hoewel stewardessen deze schoenen dragen, gaan ze tijdens het vliegen meestal uit. “Let er maar op tijdens de volgende vlucht. In een vliegtuig hebben stewardessen die vaak niet meer aan.”

Kou

Naast de risico’s, brengen slippers nog andere nadelen met zich mee. “Teenslippers kunnen tijdens het vliegen makkelijk van je voeten komen. Dat kan ervoor zorgen dat je voeten erg koud worden, vooral tijdens een lange vlucht.” Ook zijn open schoenen niet hygiënisch bij een bezoek aan het toilet. “Wees op je hoede als je van plan bent naar het toilet te gaan. Wat je op de vloer ziet liggen, is geen water. Sandalen en slippers nodigen uit om wat voor vloeistof dan ook op je voeten te spetteren.”

Bron: Metro, Who What Wear
Foto: Getty Images