vakantie

Een lastminute reis plannen: geld

Het plannen van een last minute Ibiza kan soms erg stressvol zijn. Er is veel huiswerk te doen voordat je vertrekt.

Als je minder dan een maand blijft, kun je het beste genoeg geld op je rekening storten voordat je vertrekt, zodat je het kunt opnemen bij de lokale geldautomaten. Hier zijn enkele belangrijke dingen om te weten. Kies niet zomaar een geldautomaat. Je moet zoeken naar de automaten waarop staat dat ze internationale kaarten accepteren. Doorgaans zullen de meeste banken dagelijkse opnames beperken tot 500 euro per dag of minder op buitenlandse kaarten. Als je echter online kijkt, kun je tijd besparen als er een bank is waar de dagelijkse opnames hoger zijn dan is aangegeven.

Een verblijfplaats vinden

Leun achterover en denk na over wat voor soort vakantie je zoekt. Misschien ben je geïnteresseerd in een ontspannend of avontuurlijk bezoek. Of misschien is je prioriteit om de lokale cultuur te ervaren of om er even helemaal tussenuit te zijn. Wellicht wil je actief zijn of juist uitrusten. Een goede plek om te beginnen is Ibiza. Met zo’n overvolle evenementenkalender met alles van artiesten als David Guetta en Calvin Harris in de Ushuaia Beach Club en hiphopconcerten in Pacha. Culturele festivals zoals het Ibiza Classical Music Festival dat jaarlijks elke zomer wordt gehouden. Er gebeurt eigenlijk altijd wel iets. Restaurants met Michelinsterren richten zich op fijnproevers, en budgetvriendelijke gelegenheden zijn er ook genoeg verspreid over het eiland. Vraag jezelf nog eens af wat voor soort plek het beste bij je doel past. Een aanbevolen plaats is Marble Stella Maris Ibiza, waar je zeker kunt genieten van je verblijf. Tijd om te beginnen met boeken!

Ibiza: een bestemming om lekker te eten

Als je ooit van Ibiza hebt gehoord, komt dat waarschijnlijk door zijn reputatie als het feesteiland. Er zijn hier inderdaad genoeg wilde feesten te vinden, maar dat is niet alles wat er te doen is op dit prachtige Spaanse Baleareneiland. Als je een fijnproever bent, vind je tal van uitstekende eet- en drinkgelegenheden om je dagen gevuld te houden zonder dat je tot 4 uur ’s ochtends in de club hoeft te blijven. De wateren rond het eiland produceren heerlijke zeevruchten zoals kreeft en sardines die op eindeloos veel verschillende manieren kunnen worden bereid door lokale chef-koks met hun eigen unieke draai aan klassieke mediterrane gerechten.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met lastminutesibiza.nl