Vrouw (26)

Rebecca: ‘Ik neem nu écht afscheid van mijn minnaar en ga voor mijn gezin’

Al vier jaar bedriegt Rebecca (42) haar man Chris (45) met hun overbuurman Jasper (35). Nu heeft ze zich voorgenomen deze affaire definitief te beëindigen. ”Hoe gek het ook klinkt, ik ben stapelgek op mijn man. Jasper is gewoon een verslaving.”

Rebecca: “Eigenlijk is Hertha, onze herdershond, de aanstichter van mijn verhouding: zonder haar was ik nooit in contact gekomen met mijn buurman, die ook een hond heeft. En dan had ik me niet zo laten inpalmen door hem, met zijn complimenten en sexy glimlach. Tegelijkertijd is Hertha nu degene die het moeilijk maakt om de affaire, die inmiddels vier jaar duurt, te beëindigen. Ik moet haar tenslotte elke avond uitlaten. Dan is de kans groot dat ik mijn minnaar weer tegenkom en weer voor de bijl ga. Toch heb ik besloten dat ik er met ingang van het nieuwe jaar definitief een punt achter ga zetten. Ik wil hoe dan ook voor mijn gezin kiezen. En deze keer blijf ik sterk.”

Al snel open

“Vier jaar geleden had ik zo lang om een pup gezeurd bij mijn man Chris, dat hij me met Kerst verraste met Hertha. Een schatje, met een grote, groene strik om haar poot. Wel maakte hij me meteen duidelijk: ze was míjn zorg. Ik wilde immers persé een hond. Chris heeft haar in al die jaren echt nog nooit uitgelaten. Tijdens mijn standaard avondrondje met Hertha kwam ik onze overbuurman Jasper vaak tegen. Hij is eigenaar van een Friese stabij en woont al een paar jaar aan het eind van onze straat, maar ik kende hem alleen van ‘hoi’ zeggen. Ik wist wel dat hij alleen woonde en dat hij in het weekend af en toe zijn dochtertje bij zich had. Nu ik medehondeneigenaar was, liepen we vaak spontaan met elkaar op. We maakten hetzelfde rondje langs de plas achter onze woonwijk. Onze gesprekken gingen de eerste twee keer nog alleen over de honden, maar op de derde avond vertelden we elkaar al veel meer over onszelf. Zo hoorde ik dat hij al vier jaar gescheiden was en nu tot zijn tevredenheid alleen leefde. Blijkbaar had hij nog even met zijn ex bij ons in de straat gewoond, maar zij waren me toen nooit opgevallen. Gek genoeg wist zijn ex-vrouw wel wie ik was. Ze scheen zelfs een keer over mij te hebben gezegd dat ze me echt zijn type vond. Toen Jasper me dat vertelde, moest ik er eigenlijk alleen maar om lachen. Maar Jasper was serieus en beweerde dat hij me altijd een aantrekkelijke vrouw had gevonden; iemand die er nog jong uitzag voor haar leeftijd. Hij zei dat hij viel op slanke vrouwen met lange benen, zoals ik. En dat hij ‘helemaal verslingerd’ was aan mijn glimlach.”

‘Mijn ego werd enorm gestreeld door Jaspers complimenten’ 
 

Verslavend

“Ik moest enorm blozen van de opmerkingen van Jasper. Chris en ik waren toen al twintig jaar samen en dan weet je onderhand wel wat je van elkaar vindt en wat je aan elkaar hebt. Maar ik was totaal niet meer gewend om complimenten te krijgen. Ik weet dat Chris van me houdt, maar hij is een man van weinig woorden. Nuchter. Zijn hart zit op de juiste plek, hij heeft alleen moeite zijn gevoelens te uiten. Het zou echter te bot zijn om Chris’ karakter en zijn gebrek aan passie volledig de schuld te geven van mijn affaire. Dat is niet zo. Ik ben zelf de hoofdschuldige. Mijn ego werd enorm gestreeld door de complimenten die Jasper me keer op keer gaf als we met de honden wandelden. Sterker nog, het werkte gewoon verslavend. Ik merkte dat ik me begon te kleden op het uitlaten. Even net een leuker truitje aan in de zomer, een extra kam door mijn haar en mijn lippen gestift. Toen het Chris een keer opviel dat ik me wel erg uitdoste voor een rondje plas, stopte ik vanaf dat moment altijd een lippenstift in mijn jaszak. Ik kan niet precies meer terughalen wanneer het was, maar op een middag gebeurde er iets toen Jasper en ik een heel eind door de bossen liepen. We hadden eerder al nummers uitgewisseld, om afspraken te maken voor langere wandelingen met de honden. Op die middag renden onze honden achter tennisballen aan, terwijl wij kinderlijk stonden mee te springen en te joelen. Ineens pakte hij mijn hoofd vast en kuste hij mijn lippen. Ik werd er compleet week van. Het duurde een paar minuten, toen liepen we door. Deze keer hand in hand. We lieten onze uitgebluste honden in onze auto’s stappen, zodat ze konden uitrusten. Daarna zochten we een bankje op om verder te zoenen. De kussen werden steeds wilder en vuriger en zijn handen verdwenen al onder mijn shirt. Ik wist dat ik moest stoppen, maar ik kon het niet. Ik wilde het net zo graag als Jasper.”

Goede leugenaar

“Na die keer was het hek van de dam. We spraken steeds vaker af, maar lieten de honden nog amper uit. Een heel kort rondje en dan sneakte ik zijn huis in. Hertha moest genoegen nemen met een plekje op een deken in de bijkeuken. Wij vluchtten naar boven, waar we uitgebreid de liefde bedreven. De seks was waanzinnig goed, de passie spatte ervan af. In de eerste weken met Jasper deed ik dingen in bed die ik in twintig jaar nog nooit met mijn man had gedaan. Met Jasper lukte het me om vrijer en uitdagender te zijn. Meestal vreeën we als Chris nog niet thuis was uit zijn werk of ’s avonds, als hij met Cas naar voetbaltraining was. We deden het ook geregeld ’s morgens op de thuiswerkdagen van Jasper. Cas zat dan op school en Chris op kantoor. Niemand die me miste, dus. Zo gingen er jaren voorbij waarin ik zeker twee keer per week het bed deelde met mijn minnaar. Sommige buren moeten me hebben gezien, maar niemand heeft er ooit iets over gezegd. De mensen in onze buurt zijn erg op zichzelf, dat is ons geluk. Ook Chris heeft er nog nooit één opmerking over gemaakt. Of mij dat een goede leugenaar maakt? Geen idee. Misschien vermoedt hij iets. Hij wist immers dat ik vaak met Jasper de hond uitliet… Maar ik zorgde er ook voor dat er thuis niet te veel veranderde, zodat Chris geen argwaan kreeg. Ik ben een thuisblijfmoeder, zonder betaalde baan. Maar ik zorgde er zoals altijd voor dat het huis aan kant was, de boodschappen waren gedaan en het eten was gekookt voordat ik naar mijn buurman ging. En in het weekend meden Jasper en ik elkaar: dan zouden we betrapt kunnen worden.”

Attent in bed

“Qua seks zorgde ik ervoor dat Chris niets tekortkwam. Het feit dat ik doordeweeks meer dan genoeg aan mijn trekken kwam, betekende niet dat mijn man daaronder moest lijden. Dus met Chris had ik vaak in het weekend seks. Twee keer, ons normale gemiddelde. Daarvoor hoefde ik totaal geen moeite te doen. Ik vrij graag met mijn man. Hij is lief en teder en heel attent in bed. Ik heb Jasper nooit gezien als een vervanger voor mijn echtgenoot, maar altijd als een toyboy voor erbij. Jasper heeft me ook nooit gevraagd of ik weg wilde gaan bij mijn man. Hij wist dat ik mijn gezin niet in de steek zou laten. Jasper en ik hebben vaak tegen elkaar gezegd: ‘Dit is tijdelijk. Geniet ervan, maar stel geen eisen.’ Zelf genoot hij erg van het vrijgezellenleven. Als zijn dochter Livia er was, deed hij alles voor haar en bleef keurig thuis. Maar in zijn vrije weekenden ging hij flink stappen met vrienden. Hij zei van niet, maar ik weet zeker dat hij dan ook weleens met iemand anders het bed in dook. Geen punt, want ik had zelf ook nog seks met mijn man, ik ben niet jaloers uitgevallen en heb Jasper nooit als mijn bezit gezien.”

Schuldgevoel

“In de afgelopen vier jaar is het meerdere keren uit geweest met Jasper. Negen van de tien keer verbrak ik onze affaire, omdat ik van binnen kapotging aan het schuldgevoel. Hoe makkelijk ik het ook vertel, ik vond en vind het wel vreselijk dat ik mijn man besodemieter. Chris is een hardwerkende man die leeft voor zijn gezin. Ik mocht hem geen pijn doen. Dus als mijn geweten weer heel erg opspeelde, verbrak ik het contact met Jasper. Meestal deed ik dat vlak voor een vakantie, in de zomer als ik toch al drie weken weg was met mijn gezin. Of met Kerst, als Cas twee weken vrij was en het te gevaarlijk was om ongezien de deur uit te gaan. In die dagen hield ik me koest. Dan zette ik mijn prepaid mobieltje, speciaal aangeschaft voor de afspraken met Jasper, uit en liep ’s avonds expres een ander rondje met Hertha. Maar als de vakantie voorbij was en ik gek werd van verlangen naar Jasper, zette ik toch maar weer snel mijn mobiel aan. Om dan de veertien gemiste oproepen en 66 appjes van Jasper te beantwoorden, waarin hij liet weten hoe erg hij me miste.”

Heel gemeen

“Een paar maanden geleden heb ik mijn affaire opgebiecht aan een aantal goede vriendinnen. Zij vonden me heel gemeen en vonden dat ik moest stoppen met mijn minnaar, voordat dit mijn leven en dat van mijn man verwoestte. Ze lieten me inzien dat ik met vuur aan het spelen was. Was goede seks dat allemaal waard? Ik moet toegeven dat Chris laatst een opmerking maakte, waarvan ik schrok. Hij zei dat hij me afwezig vond, zo afstandelijk ook. Snel verzon ik een smoesje: dat ik me zorgen maakte om de gezondheid van mijn vader. Ik moet er niet aan denken dat hij erachter komt en dan een scheiding aanvraagt. Niet alleen raak ik dan de man kwijt die echt van me houdt en die – op botte opmerkingen en gebrek aan complimenten na – nooit iets heeft gedaan om dit te verdienen. Maar ook onze zoon mag ik dit niet aandoen. Ik wil Cas het verdriet en de ellende van een scheiding besparen.”

Geen geheimen meer

“Met Jasper heb ik geen toekomst. Ik vind hem als bedpartner erg aantrekkelijk en ik kan goed met hem praten, maar we delen geen leven, zoals ik wel met Chris doe. Hoe gek het ook klinkt, ik ben echt stapelgek op mijn man. Jasper is slechts een verslaving. Daar ben ik me inmiddels van bewust. Ik snakte naar zijn complimenten en zijn aandacht, omdat ik die thuis nauwelijks krijg. Maar dat moet nu stoppen. Mijn vriendinnen hebben gelijk: passie, seks en aandacht wegen niet op tegen een stabiele en veilige gezinsbasis. Met ingang van het nieuwe jaar moet het klaar zijn tussen Jasper en mij. Ditmaal pak ik het grondiger aan. Hertha en ik gaan een ander rondje lopen, ver uit zijn buurt. Of ik vraag Cas of een vriendin mee als chaperonne. Dan kan ik ook niet meer bezwijken als ik Jasper ineens weer tegenkom. Jasper weet wel dat ik twijfel, maar ik heb het nog niet definitief ‘uitgemaakt’ met hem. Dat komt binnenkort. Dan is het over met de geheimzinnigheid, leugens en de achterbaksheid. Ik heb me genoeg kunnen uitleven. Nog één laatste afscheidsvrijpartij en dan is het echt over en uit.”

Lees ook: Cindy: ‘Als ik opnieuw kon kiezen, zou ik trouwen met mijn grote liefde’

Meer persoonlijke verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Vriendin.