Persoonlijke verhalen

Vriendin 25: Uit het niets vroeg de man van Annet om een scheiding

Annet (36) geniet van een supervakantie met Derk (37) en hun twee dochters. Met haar man kletst, lacht en vrijt ze volop. Totdat ze thuis zijn. “Ineens was hij heel afwezig. Toen ik met een grapje vroeg of hij soms iemand anders had, begon hij te knikken…”

'Vlak na onze heerlijke vakantie zei mijn man: 'Ik ga bij je weg"

 

“Vorig jaar zomer gingen we met ons gezin drie weken op vakantie naar Kroatië. We hadden een appartement geboekt dat veel kleiner uitviel dan gedacht. We zaten op elkaars lip, maar het werd onze leukste vakantie ooit. De kinderen vermaakten zich in het zwembad, mijn man Derk en ik met elkaar op ons miniterras en in ons appartement. We kletsten, lachten, vreeën en maakten allerlei leuke plannen. Zo wilden we onze zolder gaan verbouwen en dachten we eraan een boot te kopen.

Eenmaal thuis was Derk anders dan anders. Hij was zo stil. Elke keer als ik vroeg of er iets met hem aan de hand was, of er misschien iets op zijn werk speelde, ontkende hij dat. Hij gedroeg zich ook vreemd: als hij thuiskwam, gaf hij onze dochters wel een kus, maar mij niet. Na het eten vloog hij naar zijn werkkamer en bleef daar de hele avond zitten. Ik dacht dat hij overwerkt was en stuurde hem in het weekend op pad: ga lekker stappen met je vrienden. Op zondagochtend nam ik de meiden dan mee naar beneden om papa de gelegenheid te geven uit te laten slapen tot tien uur. Maar Derk bleef heel afwezig.

Twee maanden later kwam het hoge woord eruit: ik vroeg met een grapje of hij soms iemand anders had en tot mijn ontzetting zag ik hem schuldbewust ja knikken. Hij had al anderhalve maand een ander. Ik keek hem ontzet aan. Een andere vrouw? Derk? De liefde van mijn leven? De man van wie ik altijd zei dat hij eerder een been zou afstaan dan dat hij mij zou laten gaan? Ik wist niet wat ik hoorde en snapte er niets van. Zeker niet toen Derk vervolgens zijn tas inpakte om naar zijn broer te gaan en mij volkomen verbouwereerd achterliet.”

Geen voortekenen
“In de buurt stonden Derk en ik bekend als het ideale stel. Vriendinnen verzuchtten vaak hoe jaloers ze op me waren. Ik had het maar mooi voor elkaar met twee gezonde, leuke meiden en een man die me op handen droeg. Dat beaamde ik altijd meteen. Vóór Derk had ik een relatie gehad met een man die me mishandelde. Hoe anders was mijn relatie met Derk. Hij was stapelgek op mij en de kinderen en heel relaxed. Sociaal, lief, attent.

In de tien jaar dat we samen zijn geweest hadden we, op wat lichte irritaties na, nooit echt ruzie. En we hadden een spetterend seksleven. In het weekend trokken we er vaak op uit met de caravan of we gingen een dagje met de meiden naar een pretpark. En ook zakelijk deden we het samen goed. Derk had een eigen verzekeringskantoor waarvoor hij vaak op pad was. Ik deed de boekhouding voor zijn bedrijf, we werkten graag samen. We fantaseerden over onze toekomst: als we ooit een klapper zouden maken, zouden we een boerderijtje kopen. Maar sowieso zouden we samen bejaard worden en genieten van onze kinderen en kleinkinderen. Ik heb dus nooit iets zien aankomen of voortekenen gezien.”

Lees het hele verhaal van Annet in Vriendin 25. Vanaf woensdag in de winkels!

Heeft jouw partner je ook teleurgesteld en wil je je verhaal vertellen? Mail naar post@ vriendin.audax.nl of praat mee op ons forum.

Reageer op dit artikel

diana.kooijmanzonnevijlle

Het zou helemaal mijn verhaal kunnen zijn… 🙁 al heeft de mijne geen ander.
Maar ik zit er mooi mee, weg van mijn thuis, de liefde van mn leven, met mn kindjes op een klein zolderkamertje, zonder werk….
Ik snap het ook nog steeds niet helemaal

Beantwoorden

Instagram