Persoonlijke verhalen

Vriendin 23: Johanna leefde meer dan twintig jaar met een seksverslaafde man

Johanna (45) is moeder van Billy (21), Bas (19) en Anouk (13). Ze was 22 jaar getrouwd met Robbert (47) die seksverslaafd bleek te zijn en de controle volledig kwijt was geraakt. Nu, drie jaar later, vecht Johanna om haar verleden een plekje te geven. “Het maakte niet uit of ik zin had, hij wilde elke dag…”

"Op een dag liepen we in de stad en moest hij me iets vertellen. Achteraf bleek dat hij dat onder dwang deed van zijn moeder, omdat de politie bij hen aan de deur had gestaan. Wat bleek? Robbert was door verschillende vrouwen beschuldigd van exhibitionisme. Met andere woorden: hij was betrapt als potloodventer!

Toen ik zwanger was van onze oudste zoon gebeurde er weer iets Ik zat op mijn werk, toen Robbert me boos belde. Hij beschuldigde me dat ik was vreemdgegaan, omdat hij een rare uitslag had. Ik wist niet wat ik hoorde. De grond zakte onder mijn voeten vandaan. Ik, die zo trouw en eerlijk was en zo veel van mijn man hield! Ik kon er niet echt op in gaan omdat ik op mijn werk zat, maar ik riep wel meteen dat dat niet door mij kon komen.

Eenmaal thuis herinnerde ik me het telefoonnummer op de krant en na lang aandringen gaf Robbert toe dat hij prostituees bezocht. Ik voelde me vernederd en alleen. Vooral toen ik me ook op chlamydia moest laten testen bij de huisarts. Daar lag ik dan, zwanger en wel, om me op een geslachtsziekte te laten testen die mijn man waarschijnlijk had opgelopen! Gelukkig had ik niets, maar ik had hartstikke ziek kunnen worden, net als mijn ongeboren baby. Robbert weigerde er na die dag nog iets over te zeggen. Ik mocht ook niets vragen en dat wilde ik eigenlijk ook niet. Ik schoot de ontkenning in. Ik was hoogzwanger en wilde me richten op de bevalling en mijn baby…"

Lees heel Johanna's verhaal in Vriendin 23.

Praat mee op het forum

Reageer op dit artikel

Riky

Beste Johanna,
Een goede vriendin attendeerde mij op je levensverhaal in De Vriendin. Heel goed van je dat je dit gepubliceerd hebt. Begrijpelijk dat je pas na zoveel jaren deze keuze hebt kunnen maken. Sex en scheiden kwamen in een katholiek gezin nauwelijks ter sprake. Het is heel moedig van je dat je na 22 jaren eindelijk voor jezelf en je kinderen hebt gekozen, ook al was die keuze zwaar. Je kinderen kunnen trots zijn op zo’n lieve moeder. Twijfel nooit meer aan jezelf, je bent een kanjer. Fijn dat je nu warmte en echte liefde krijgt van je nieuwe vriend. Fijne toekomst. Riky

Beantwoorden

Instagram