Victoria Verstappen

Victoria Verstappen: ‘Ik zie mezelf niet als de zus van’

Bij fervente Formule 1-liefhebbers gaat er direct een belletje rinkelen bij de naam Victoria Verstappen (22). Voor de race-leken onder ons: Victoria is het zusje van Formule 1-courreur en Nederlands trots Max Verstappen. “Ik zie mezelf niet als de zus van, maar gewoon als Victoria.”

Formule 1-kampioenschap

Victoria: “Afgelopen december, precies een week voor het Formule 1-kampioenschap in Abu Dhabi, ben ik bevallen van Lio. Gelukkig maar, anders was het wel tijdens die race gebeurd, voor de televisie. Net als half Nederland dacht ik toen: het gaat ‘m niet meer worden. Ik had al opgegeven dat Max zou winnen. Maar een paar rondjes voor het einde gebeurde er ineens van alles. Op het beeldscherm zag ik mijn broer racen voor zijn leven. Ik werd helemaal zenuwachtig. Wilde niet meer zitten, alleen nog staan. En toen, in die laatste ronde… Ik kreeg tranen in mijn ogen, het was zo mooi. Na de race belden Max en ik elkaar meteen. Maar lang konden we niet praten. Ik zei ook tegen hem dat hij maar lekker moest gaan feesten. Eindelijk kon hij genieten van zijn eerste wereldtitel.”

Autoracen

“De liefde voor het autoracen kreeg ik thuis met de paplepel ingegoten. Mijn vader heeft altijd geracet (Jos Verstappen reed van 1994 t/m 2003 mee in de Formule 1, red.). Mijn moeder heeft altijd geracet (Sophie Kumpen werd twee keer Belgisch kampioen, won de Trofeo Margutti en werd tweede in Japan, red.). En ook Max is jong met racen begonnen. We hadden het thuis dus altijd over racen. Als je daarmee opgroeit, weet je niet beter. Ik vind het leuk dat iemand van ons gezin die sport goed uitoefent. Als dat niet het geval was, zou ik er eerlijk gezegd niet naar kijken. Dat doe ik puur omdat Max meedoet.

Scheiding

“Toen ik zes was, scheidden onze ouders. Ik ben toen bij mijn moeder gaan wonen en Max bij mijn vader. Dat was het handigst: ik moest gewoon naar school, Max ging na school meteen met mijn vader door naar het circuit. Vanaf dat moment woonden we niet meer als broer en zus in één huis en groeiden hij en ik dus niet meer samen op. Dat vond ik best lastig, al ging ik natuurlijk regelmatig naar mijn vader, waar ik Max dan ook zag. Als hij niet hoefde te trainen, spraken we na school af. Of terwijl ik bij mijn moeder zat en hij bij mijn vader, gameden we met elkaar op de Playstation. Tijden het spelen hielpen we elkaar altijd om opdrachten in het spel te behalen en speelden we als één team.

Evenveel aandacht

Max kreeg altijd veel aandacht van de buitenwereld, maar binnen ons gezin zorgden mijn ouders ervoor dat hij en ik evenveel aandacht kregen. Ik ben nooit iets tekortgekomen. Mijn ouders hebben me altijd overal bij betrokken. Als ik ergens mee zat, kon ik er altijd met ze over praten. Ik ging ook weleens met mijn vader uit eten. Dan kwamen er altijd wel mensen naar hem toe die zeiden: ‘Wat goed van Max!’ En zei mijn vader: ‘Ja, maar ik heb ook een dochter die het hartstikke goed doet en op wie ik heel trots ben.’ Superlief!”

Je leest het hele verhaal van Victoria deze week in Vriendin.

Tekst: Thea Tijssen
Foto: Mariel Kolmschot
Visagie: Nicolette Brønsted
Met dank aan: Ox & Bucks, Zuidas Amsterdam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.