Placeholder

Stefanie: ‘Mijn vriend heeft oog voor stijlvolle kleding’

Adriana is naar een feestje. Daarom zijn Dirk en ik samen het centrum ingegaan. Dirk koopt een nieuwe trui voor zichzelf en stelt voor om ook kleding voor mij uit te zoeken.

Adriana is naar een feestje. Daarom zijn Dirk en ik samen het centrum ingegaan. Dirk koopt een nieuwe trui voor zichzelf en stelt voor om ook kleding voor mij uit te zoeken.

Nooit shoppen

Ik ga liever naar ‘ons’ koffiebarretje voor een mok hazelnootkoffie met slagroom, maar Dirk heeft zijn zinnen al op een zwart met okergele jurk gezet. Volgens hem zou die mij goed staan. Voorruit, dan pas ik hem wel even. Ik denk altijd dat kleding mij niet staat of ik zit net even niet lekker genoeg in mijn vel om kleding te passen. Kortom: ik heb meestal een excuus om geen nieuwe kleren te kopen. Het is een soort ‘nieuwe-kleding-fobie’.

Beetje onzeker

Ik voel mij eigenlijk best goed in deze jurk. Stiekem kijk ik op het prijskaartje, maar Dirk zegt dat ik daar niet op hoef te letten. ‘Wanneer koop jij nou iets’, zegt hij. Nog voordat ik de jurk uit heb, komt Dirk met een pantalon en een bruin met zwarte blouse aan. ‘Wat vind je hiervan?’ vraagt hij. ‘Mooi, die wil ik ook wel passen.’ Ik heb de smaak te pakken. Volgens de verkoopster moet ik de voorkant van het blouseje bij de broek in stoppen. ‘Is dat wel mooi?’ begin ik onzeker. ‘Hoezo niet?’ vraagt Dirk. Ik maak een gebaar van een dikke buik. ‘Onzin, je ziet er goed uit’ zegt Dirk.

Lees ook de vorige blog van Stefanie: ‘Nu kan ik liefdevol terugkijken op ons gecompliceerde gezin’

Eerlijke man

Terwijl ik nog een blouse pas, hoor ik Dirk tegen de verkoopster zeggen: ‘Nee, dat is niets voor haar… Deze is wel mooi’. ‘Jij kunt hier wel werken’, zegt de verkoopster tegen Dirk. Mijn vriend heeft oog voor stijlvolle kleding en als hij een kledingstuk niet mooi vindt, zegt hij dat ook. Hij ergert zich aan mannen die ‘mooi’ zeggen over foeilelijke kleding die hun vrouw past, om van het winkelen af te zijn. Ik weet zeker dat Dirk mijn nieuwe kleding mooi vindt. En dat is, ook als je al zo lang bij elkaar bent, fijn om te weten.

Eerlijke criticus

Ik koop drie setjes nieuwe kleren. We hebben geen tijd meer voor het koffiebarretje. Dat is de keerzijde van een partner die van shoppen houdt. Maar wat hou ik van deze kunstzinnige man met zijn verfijnde, kritische smaak, die zich zeker wel zou redden als verkoper in een kledingzaak. Thuis wachten we, met een zelf gezet kopje koffie, op Adriana. Ik ben benieuwd wat zij van mijn nieuwe kleding vindt. Zij is al net zo´n eerlijke criticus als haar vader.

Over Stefanie

Stefanie (46) adopteerde de kinderen van haar vriend Dirk: Christianne, Deborah, Faith en Nico. Acht jaar geleden kregen zij samen Adriana. De adoptiekinderen zijn intussen uitgevlogen. Er is zowel intens als afstandelijk contact met de kinderen die het ouderlijk huis hebben verlaten, maar de verbinding met hen blijft hoe dan ook bestaan. Thuis zorgt de jongste telg voor gelukkige en knusse momenten. Na jaren worstelen gaat Stefanie steeds beter om met de balans tussen geluk en verdriet. Lees alle blogs van Stefanie op Vriendin.nl/stefanie.