Persoonlijke verhalen

RTL-nieuwspresentator Meike de Jong houdt van goede gesprekken

Hoera voor de herfst. We maken het weer gezellig binnen. En daarom kruipen we deze week op de bank met Meike de Jong (36), presentator van RTL Nieuws. “Op zaterdag lees ik op de bank mijn krantjes. Lekker, met een dubbele espresso erbij.”

Meike is helemaal blij als ze de Vriendin-studio binnenloopt. Want ze is niet alleen net terug van vakantie, ze is ook pas verhuisd. Samen met haar vriend Jordy (27) is ze de dag voor het interview in een ruimer huis met tuin getrokken.

Gefeliciteerd met je nieuwe huis.
“Dank je, we hebben er vannacht voor het eerst geslapen. Het is nog niet helemaal af, we moeten nog wat klussen doen, maar we zijn hartstikke happy. Hiervoor woonden we in een appartement, dus het is heerlijk om wat meer ruimte te hebben. Vanmiddag wordt onze nieuwe bank bezorgd. Hij lijkt erg op deze bank. Grappig!”

En, zin in je nieuwe bank?
“Ja, heel erg. Ik vind het heerlijk om thuis op de bank te zitten. Ik werk er ook veel op, met mijn laptop of iPad erbij. Behalve als nieuws- presentator bij RTL werk ik ook als dagvoorzitter op congressen. Dat bereid ik dan voor op de bank, door me in te lezen. Het is heel divers: de ene keer zit ik een debat voor over ondernemen in de regio Eindhoven, de andere keer gaat het over de zorg of zit er een groep Chinese investeerders in de zaal.”

Werken is hopelijk niet het enige wat je op de bank doet?
“Nee hoor, op zaterdag lees ik er na het sporten ook lekker mijn krantjes, De Volkskrant en Het Financieele Dagblad, met een dubbele espresso erbij. Kranten lezen hoort weliswaar bij mijn werk, maar het is ook een relaxmoment.”

Welke tv-programma’s kijk je?
“Het nieuws van half acht op RTL en het NOS Journaal van acht uur zien Jordy en ik meestal samen live. En als ik overdag thuis ben, kijk ik naar RTL Z. Het nieuws is mijn vak, dus dat houd ik goed bij. Andere leuke programma’s zie ik ook wel, maar bijna altijd later.

Wil jij deze mooie bank winnen? Houd Vriendin.nl dan morgen goed in de gaten!

Lees het hele verhaal in Vriendin 48.

Reageer op dit artikel

Iris Kouwen

Wat een topbank is dit!!

Beantwoorden
meidej14@hotmail.com

Hallo naamgenote…! Ik ben van 1954 en heb maatschappelijk geen naam gemaakt/geen BNner geworden, alleen zijdelings achter de schermen. Ik ken je nauwelijks van radio & televisie, maar ik googlede mn naam, en zodoende. All the best, vriendelijke groet van Meike

Beantwoorden

Instagram