Petra: ‘Voor mij geen kerststress dit jaar!’

Stokbrood met kruidenboter wordt het kerstdiner. Althans dat wordt mijn bijdrage aan het kerstdiner. Dit alles in het kader van; wie zijn gemak niet zoekt is lui. Voor mij geen kerststress, maar een makkelijke kerst.

Stokbrood met kruidenboter wordt het kerstdiner. Althans dat wordt mijn bijdrage aan het kerstdiner. Dit alles in het kader van; wie zijn gemak niet zoekt is lui. Voor mij geen kerststress, maar een makkelijke kerst.

Schoolkerstdiner mét stokbrood

Wie zijn gemak niet zoekt is lui, is een uitdrukking die een collega altijd tegen mij roept. Ik ben namelijk het type die dingen niet zomaar doet. Ik probeer altijd te kijken of het makkelijker kan. De uitdrukking past bij mij en spookt altijd door mijn hoofd, ook de naderende Kerst. Ik begin bij het schoolkerstdiner en mijn bijdrage wordt stokbrood met kruidenboter. Ik ben geen keukenprinses, dus dit krijg ik zonder stress voor elkaar en de kinderen willen dit graag eten. Ze schrijven het namelijk op hun kerstbal. Voor wie het fenomeen niet kent: de juf vraagt in de klas wat ze willen eten en schrijft dat op een kerstbal. De kerstballen hangt ze in de kerstboom en als ouders mag je er dan eentje uitzoeken. Het is natuurlijk heel makkelijk om een stokbrood uit te kiezen. Maarja, iemand moet het doen en ik heb hele andere kwaliteiten. Dat kinderkerstdiner is dus opgelost.

Familiekerstdiner mét stokbrood

Nu moet ik mijn gemak nog vinden voor mijn eigen kerstdiner en ik ben geïnspireerd geraakt door de kinderkerstballen. Ik ga geen ingewikkeld kerstdiner voor veertien personen maken, maar gewoon een hapjes en sapjes mét stokbrood. Ik bestel een visschotel, een kippiepan, een schaal sushi en als het weer het een beetje toe laat steken we misschien de barbecue aan. Ik ga binnen dan gezellig met de vrouwen rond de haardkachel zitten en laat de mannen buiten het ‘zware’ BBQ werk doen, terwijl de kinderen marshmallows roosteren. De tweede dag eten we dan met ons gezin de restjes op. Als dat geen gemak is, weet ik het niet meer. Familiekerstdiner is ook opgelost.

Kerstkledingstress mét ketting

Dan is er nog de kerstkledingstress. Ik heb een leuke kerstjurk hangen, maar daar moet ik net een paar kilo lichter voor zijn en dat is deze Kerst niet gelukt. Geen stress, ik laat het jurkje in de kast hangen en ik ga niet in paniek op zoek naar een nieuwe jurk. Ik trek mijn mooie zwarte pak aan en koop daar een hele mooie nieuwe ketting bij. Een ketting scoren lukt nog wel, die past altijd. De kleding voor het kerstdiner komt goed en de tweede dag eten we restjes dus dat doen we lekker in onze kerstonesies. De kerstkledingstress is ook verdwenen. Dus: zo gemakkelijk kan Kerst zijn…

Fijne stressvrije kerstdagen!

http://www.vriendin.nl/culinair/252671/

OVER PETRA

Relatie met: Fred (54)
Kinderen: Julia (8) en ‘cadeaudochters’ Demi (22) en Nikki (17)

We leerden Petra vorig jaar kennen toen zij als gasthoofdredacteur meewerkte aan ons jubileumnummer en blogt nu voor Vriendin.nl. Petra voelde dat het roer om moest. Ze verhuisde van de stad naar een dorp en werd na jaren werken weer student. Een blog gemist? Lees hier alles terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Anoniem
    Gerda
    Haha... goed aangepakt! Ik heb dat moeilijke gedoe met Kerst nooit begrepen ?
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen