vrouw auto

Marlies voorspelde haar eigen auto-ongeluk – én ze ontmoette haar liefde

Soms gebeuren er dingen die je niet kunt verklaren. Marlies (49) maakte het mee. Jaren geleden voorspelde ze haar eigen auto-ongeluk. En het bijzondere is: ze hield haar man eraan over.

Marlies: “Het was een donkerblauwe Citroën. Spiksplinternieuw en van mij. Ik kocht hem op mijn 24ste bij een dealer. Omdat ik net een nieuwe baan had waar ik veel voor moest rijden, wilde ik graag een auto die al deze ritjes goed aankon. Eerder had ik al veel auto’s bekeken en uiteindelijk werd het dus dit exemplaar. Bij een aardige verkoper bestelde ik ‘m en een aantal weken later mocht ik hem ophalen. Wat was ik blij!”

Over de kop

“Op het moment dat ik de auto instapte, had ik opeens een raar moment. Ik weet niet precies wat het was, maar plotseling zag ik mezelf met mijn nieuwe auto over de kop gaan. Iets wat ik nog nooit eerder had meegemaakt, maar gek genoeg bleef ik er heel nuchter onder.
‘Oh’, was het enige wat ik wist te zeggen. En toen: ‘Heel binnenkort lig ik met deze auto op mijn kop. Maar ik ga niet dood hoor.”
Verward keek de verkoper me aan. ‘Nou’, zei hij, ‘zeg niet van die enge dingen!” Nonchalant haalde ik mijn schouders op. Het kwam misschien gek over, maar ik wist zeker dat het heel snel zou gaan gebeuren. Mijn auto zou total loss zijn, maar ikzelf zou niks mankeren.”

Betonplaat

“Vier weken later reed ik op een klein polderweggetje. Het was herfst en ik was net bij mijn ouders op bezoek geweest. Op de terugweg reed ik over een aantal betonplaten die bezaaid lagen met natte bladeren. Terwijl ik er overheen reed, moest ik ineens uitwijken voor een fietser die me tegemoet kwam. En precies op het moment dat ik mijn stuur omgooide, bleef ik met één van mijn voorwielen achter een betonplaat haken. Voordat ik het wist, draaide ik rond en vloog ik met een harde klap over de kop de sloot in.”

Geen enkel schrammetje

“Het gekke was dat ik op dat moment voor mijn gevoel niet meer in de auto zat. Dit klinkt vast heel raar, maar in mijn beleving stond ik op de weg, terwijl ik toekeek hoe mijn auto over de kop ging. Vervolgens zat ik er op het moment van stilstaan weer in.
Ik dacht meteen: dit is bizar, wat is er gebeurd?! Maar het werd nog gekker, want nadat ik mezelf gecheckt had, kwam ik tot de conclusie dat ik niks had. Echt geen enkel schrammetje.
Vervolgens vond ik het heel belangrijk om eerst mijn telefoon en daarna het frontje van mijn radio te pakken. De rest, zoals mijn tas, liet ik liggen, maar dat radiofrontje vond ik op de een of andere manier heel belangrijk. Daarna stapte ik uit en belde mijn vader. Hij schrok zich natuurlijk kapot toen hij hoorde dat ik een ongeluk had gehad en kwam meteen naar me toe.”

Voorspelling

“Nadat mijn auto uit de sloot was getakeld, bracht mijn vader me naar huis. De volgende dag meldde ik me bij de garage waar ik mijn auto had gekocht. Mijn auto was daar al naartoe gebracht en de verkoper was echt in shock toen hij hoorde dat ik over de kop was gegaan. Het was precies wat ik voorspeld had!”

Date

“Blijkbaar deed het nieuws de verkoper meer dan hij dacht. We hadden tijdens het verkoopproces al een leuke klik gehad, maar we kwamen allebei net uit een relatie en waren in die periode niet echt op zoek naar een nieuwe partner. Hij was meer van lang leve de lol. Totdat hij hoorde dat ik een heftig ongeluk had meegemaakt. Ineens besefte hij dat hij het heel erg zou vinden als ik er plotseling niet meer was en dat was voor hem reden om mij, in de garage, mee uit te vragen. Waarom ook niet, dacht ik. Hij was best leuk, dus het leek me wel gezellig.”

Nog steeds gelukkig samen

“Inmiddels is de verkoper mijn man. We zijn al meer dan twintig jaar gelukkig getrouwd en hebben samen drie kinderen. Als mensen vragen hoe we elkaar ontmoet hebben, vertellen we altijd over het ongeluk en hoe ik dat als een soort helderziende voorspeld had. Tja, het blijft natuurlijk ook een bijzonder verhaal!”

Tekst: Renée Brouwer
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.