Ontwerp Zonder Titel 2020 03 27t165356.599

Marije houdt meer van haar dochter dan van haar zoon: ‘Ik wilde zó graag een meisje’

Het is een groot taboe: meer van je ene kind houden dan van je andere. Maar er zijn moeders die dat zo voelen. Zoals Marije (32). Haar droom kwam uit toen ze drie jaar geleden moeder werd van Nova. Ze werd overspoeld door liefde, een heel ander gevoel dan ze voor haar zoon Max (7) heeft.

“Iedere keer als ik met Nova op straat loop en voorbijgangers zeggen dat we zo veel op elkaar lijken, glim ik van trots. We hebben dezelfde haarkleur en allebei blauwe ogen. Ik doe er ook veel voor om haar op mij te doen lijken. Ik pas onze kleding op elkaar aan: draag ik een witte blouse met een spijkerbroek, dan zij ook. Heeft Nova een jurkjesdag, dan draag ik ook een jurk. En we vinden het allebei heerlijk om te tutten met ons haar: los, een staart, een diadeem. Ook al is Nova pas drie jaar, ik geniet enorm van onze moeder-dochterband. Ik werk parttime in een apotheek, maar het liefst besteed ik al mijn vrije tijd aan haar. Daardoor komt mijn zevenjarige zoon Max op de tweede plaats, maar ik heb gewoon niet zo veel met jongensspelletjes. Ik ben veel meer een meisjesmoeder. Als ik heel eerlijk ben, heb ik ook niet zo veel met Max. Ik weet dat het een groot taboe is om te zeggen dat je meer van je ene dan van je andere kind houdt, maar ik kan er niets aan doen. Mijn gevoel naar hem toe is anders. Als ik Nova uit haar bedje til en ze haar armpjes om me heen slaat en zegt: ‘Oh mammie, wat hou ik van je’, krijg ik een brok in mijn keel en smelt ik helemaal. Als Max wakker wordt, wil hij meteen naar zijn auto’s en rent hij hard de trap af. Soms krijg ik een kus van hem, maar meestal kan er amper een ‘goedemorgen’ af.”

Intens gevoel

“Max is niet zo’n knuffelig kind. Hij was al vroeg zelfstandig en vaak dwars. Mijn zoon is best een moeilijk kind. Hij is gesloten en stil, terwijl de kwek van Nova nooit stil staat. Natuurlijk, Max is mijn zoon, ik hou van hem in de zin dat ik het beste voor hem wil in het leven en dat ik hem niet zou willen missen, maar het is absoluut niet te vergelijken met mijn intense gevoel voor Nova.”

Huilbaby

“Al vanaf hun geboorte waren mijn kinderen totaal verschillend. Max was een echte huilbaby en altijd ontevreden, ook al had hij net gegeten, geslapen of een schone luier gekregen. De enige manier om hem te troosten, was door met hem buiten te wandelen in de kinderwagen. Dus liep ik urenlang met hem op straat. Het eerste half jaar was loodzwaar. Max huilde ook ’s nachts veel. Mijn man Sander en ik wisselden de nachten met elkaar af, om en om sliepen we in het logeerbed en nam de ander Max bij zich. Pas na een half jaar knapte hij wat op, maar nooit werd het een heel blije baby. Ik kan me geen momenten herinneren waarop Max breeduit lachte of tevreden op schoot zat. Ik kon nauwelijks contact met hem krijgen. Ik heb een hele tijd gedacht dat hij autistisch was, maar dat bleek na onderzoek van een psycholoog toch niet zo te zijn. Het is gewoon geen spontaan kind. Hij kan uren met zijn Lego spelen, zonder dat hij een woord zegt. Zo ben ik niet en zo is Sander ook niet. Mijn man en ik hebben bewust gewacht met een volgende zwangerschap. Het is dat ik zielsgraag een meisje wilde, anders had ik nooit een tweede aangedurfd.”

Roze wolk

“Toen Max vier jaar oud was, kwam Nova. Al vanaf het moment dat ik op de echo zag dat er geen piemeltje zichtbaar was, leefde ik op een roze wolk. Ik noemde de baby in mijn buik mijn ‘wenskind’. Ik wilde zo graag een meisje en nu kwam die wens uit. Ik kocht me arm aan schattige kleertjes en schilderde eigenhandig haar hele kamer roze. Nova was ook nog eens een droombaby. Ze sliep al met negen weken door, sloeg flessen over en lag te kraaien in de box of de kinderwagen. Ze lachte naar iedereen. Weer liep ik veel op straat, maar nu om te genieten van alle complimenten die ik kreeg over mijn schattige, kleine meisje. Na een half jaar werd ze helaas heel ziek. Nova heeft weken in het ziekenhuis gelegen vanwege maag- en darmproblemen. Daardoor verminderde haar weerstand en kreeg ze er nog eens twee longontstekingen bovenop. Een afschuwelijke periode, die me nóg closer met haar heeft gemaakt. Ik nam vrij van mijn werk en zat dag en nacht bij haar in het ziekenhuis. Sander zorgde thuis voor Max, ging overdag naar zijn werk en kwam tijdens de bezoekuren. Maar ik bleef bij Nova, sliep ook op haar kamer in het ziekenhuis en heb urenlang over haar ruggetje gestreeld. Met de juiste medicatie is ze er weer helemaal bovenop gekomen, maar ik heb echt doodsangsten uitgestaan. Ik heb toen pas gemerkt wat het inhoudt als je zegt dat je je been zou afstaan voor je kind: ik wilde álles doen om mijn kleine, blonde meisje weer te zien stralen. Gelukkig ligt die nare ziekenhuistijd alweer ver achter ons. Nova is een normale, gezonde driejarige, alleen is ze wat klein voor haar leeftijd. Wat is gebleven, is mijn enorme liefde voor haar. Sinds haar geboorte ben ik geen nacht van huis weg geweest. Terwijl Sander en ik, toen Max amper drie maanden oud was, een weekend naar de Ardennen gingen om even bij te komen en Max ook regelmatig een nacht bij mijn schoonouders logeert. Nova wil ik gewoon niet wegbrengen. Ze heeft veel nachtmerries en dan moet mama er zijn. Ze ligt ’s nachts bij ons in bed of ik kruip bij haar, nu ze een groot bed heeft. Max zegt ook dat hij nachtmerries heeft, maar volgens mij zijn dat alleen maar smoesjes om niet te hoeven slapen. Of het is aandachttrekkerij. Dat vertel ik hem ook als hij ’s nachts wakker wordt en begint te schreeuwen. Hij is groot genoeg, ik wil niet dat hij zo kinderachtig doet.”

Achterbaks

“Soms lijkt het alsof Max een hekel aan zijn zusje heeft. Hij is veel te wild met Nova. Hij pakt haar ruw vast, duwt haar weg als ze aan zijn trein of Lego zit en commandeert haar. Hij maakt haar vaak aan het huilen als ze samen zijn. Ik heb het gevoel dat ik haar moet beschermen tegen haar broer en dus grijp ik in. Ik zie ook wel eens dat hij zijn been uitsteekt, zodat ze struikelt. Dat vind ik achterbaks gedrag. Meestal stuur ik hem dan naar zijn kamer. Misschien vertoont hij negatief gedrag omdat hij aandacht wil. Dat zou kunnen. Max is ook opmerkelijk vaak schoolziek. Bijna om de paar weken is er een dag dat hij zich niet prettig voelt en klaagt over hoofdpijn. Dan houd ik hem wel een dag thuis, net als ik met Nova doe als zij zich niet lekker voelt. Maar ik merk wel dat als Nova iets heeft, ik eerder de neiging voel om bij haar te gaan zitten en samen een spelletje te doen of voor te lezen dan bij Max. Als hij thuis is, geef ik hem meestal een zetpil paracetamol en zeg ik dat hij maar even zelf moet lezen of televisie gaan kijken.”

Bespottelijk

“Ik probeer zo goed mogelijk te verbergen dat ik een voorkeur heb voor Nova, maar een enkele keer valt het anderen op dat ik bewust of onbewust onderscheid maak tussen de kinderen. Het zijn bijvoorbeeld beide slechte eters en dat leidt af en toe tot drama’s aan tafel. Soms laten we Max aan de keukentafel zitten, terwijl we zelf allang op de bank in de huiskamer televisie kijken. Net zolang totdat hij zijn broccoli en aardappelen op heeft. Misschien zielig, maar ik vind dat Max gewoon zijn bord leeg moet eten. Hij is zeven jaar en moet ervan groeien. Nova krijgt van mij sneller vruchtenyoghurt of een banaan als ze geen groenten lust. Van tafel lopen is ook een ‘ding’. Nova is te klein om te begrijpen dat ze moet blijven zitten, ook al heeft ze geen trek. Op maandag passen mijn schoonouders op, zij eten dan met ons mee. Ik zie aan de gezichtsuitdrukking van mijn schoonmoeder dat ze het er niet mee eens is wanneer ik makkelijk ben met Nova. Dan trekt mijn schoonmoeder een grimas naar haar man. Net alsof ik dat niet zie. Maar het is ónze opvoeding. Ik ga die kleine nu nog niet dwingen iets te eten wat ze niet wil. Mijn schoonouders zijn stapelgek op Max. Het is hun eerste kleinkind en dan ook nog eens een stamhouder. En daar hecht mijn schoonvader veel waarde aan. Mijn schoonouders nemen Max dan ook regelmatig een weekendje mee. Ook de leidster op het kinderdagverblijf heeft wel eens commentaar op de manier waarop we omgaan met Nova. Ze noemt Nova bazig en zegt dat mijn dochter snel driftig wordt wanneer ze met iets speelt. Volgens de leidster kan ze helemaal niet delen, zoals Max dat vroeger wel kon toen hij op dezelfde crèche zat. Dat vind ik echt bespottelijk. Ja, Nova wil graag dingen voor zich alleen hebben, maar dat is ze gewend omdat ze thuis ook voor zichzelf moet opkomen. Als ik Max zijn gang laat gaan, maakt hij haar poppen of kaptafeltje stuk. Ik wil ook niet dat hij aan haar spullen komt, maar ik kan niet overal bij zijn. Logisch dat Nova op de crèche ook haar speelgoed beschermt. Ik vind het alleen maar goed dat ze zo goed van zich afbijt.”

Bedritueel

“Sander heeft volgens mij geen echte voorkeur. Hij is dol op beide kinderen. Of hij echt door heeft dat ik meer hou van Nova dan van Max, dat denk ik niet. Hij ziet wel dat ik meer onderneem met Nova, maar dat vindt hij normaal. We zijn nu eenmaal van hetzelfde geslacht en vreselijke ijdeltuiten. Andersom voetbalt hij weer veel met Max en hij brengt hem ’s avonds altijd naar bed. Wat dat betreft hebben Sander en ik ons eigen bedritueel. Ik stop Nova in bad, smeer haar in met bodylotion, trek haar nachtjapon aan en lees verhaaltjes voor. Tegelijkertijd gaat Sander met Max naar boven, zet hem onder de douche, hijst hem vervolgens in zijn pyjama en stoeit nog wat. Uiteindelijk liggen de kinderen allebei rond acht uur in bed. Ik zou het niet eerlijk vinden als de één later mocht dan de ander en zo werkt het het best. Mannen bij de mannen, vrouwen bij de vrouwen. Al is Sander wel heel erg beschermend naar Nova, meer dan naar Max. Er moet niemand aan zijn kleine meid komen. Op de voetbalclub pronkt hij met haar en roept hij vaak dat ze tot haar 25ste bij papa thuis moet blijven wonen. ‘Ik leg er een ketting om’, zegt hij dan lachend.”

Compenseren

Om mijn gevoel te compenseren, zorg ik ervoor dat ik Max materieel niet achterstel. Hij krijgt net zo veel of misschien soms nog wel meer speelgoed dan zijn zusje. Hij heeft voor zijn leeftijd al best veel spullen. Hij heeft zelfs al een Xbox en een mobieltje voor als hij op straat is en we hem zoeken. Ik geloof ook niet dat hij beseft dat ik minder van hem hou. Hoe zou hij dat moeten weten? Hij zoekt mij ook niet op, hij wil zelf niet knuffelen. Dus als ik met Nova op schoot zit, doe ik hem niet tekort. Ik vind mezelf een goede moeder. Ik zorg goed voor mijn beide kinderen. Ze zien er leuk gekleed uit, ze gaan nooit met vieze of kapotte kleding naar het kinderdagverblijf of naar school en Max krijgt altijd een goed gevuld broodtrommeltje mee met lekkere dingen. Vriendjes mogen altijd bij ons spelen, hij logeert vaak bij opa en oma en ’s zomers kamperen we drie weken in Frankrijk. Meer kunnen ze zich toch niet wensen?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Anoniem
  Vivian
  Mijn haren gaan overeind staan als ik dit lees, echt triest voor Max...😔 Hier kan zelfs een hechtingsstoornis uit ontstaan, moeder ga hulp zoeken!
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Boysmom two
  Mijn hart breekt... hoe kan dit nu? Je bent erg apathisch, stel jezelf in max zijn plaats, harteloze vrouw!
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Jannie
  Als ze denkt dat max het niet voelt heeft ze het heel mis wat een moeder zeg ik ben ook wel meisjes moeder maar ben trots op al mn kinderen maar mijn jongens deden niet graag knutselen en de meisjes wel maar mn kleinzonen houden daar wel van dus dat is heerlijk genieten
  Beantwoorden
  • Anoniem
   Linda
   Mijn moeder zegt dat ze ons gelijk behandeld heeft, maar ik heb talloze voorbeelden dat dit niet het geval was. Ja dat voel je als kind. Mijn moeder houdt niet zoverl van mij als van mijn broer en zus. Houdt jezelf niet voor de gek een kind dat niet in de gaten heeft. Zoek een weg met max waarbij jullie relatie net zo dierbaar wordt hij verdient het hij hoeft niet hetzelfde te zijn als met je dochter hij heeft immers iets anders nodig. Stop daar energie in en vind iets wat jullie wel samen hebben. Ook goed voor de relatie tussen broer en zus. Door mijn moeders voorkeur gedrag, heb ik een jarenlange depressie gehad, een enorm laag zelfbeeld gecreëerd en jaloersie ontwikkeld. Je kan niet van de ene alles goedkeuren en van de ander niets en het zelfs afdoen als je zeurt je bent al zeven. Hij is ook een kind en jij hebt voor hem gekozen. Zijn gedrag laat eigenlijk al zien dat hij om jouw aandacht vraagt maar jij wijst hem af. Je dochter laat op de crèche blijkbaar princessen gedrag zien, maar daarvoor sluit je je ogen. Door je verhaal te delen lijkt het erop dat je het toch graag anders had gezien. Misschien goed om begeleiding te vragen voor je relatie met Max. Compenseren met cadeautjes werkt zeker niet ook niet ten opzichte van je dochter.
   Beantwoorden
 • Anoniem
  M. Stienstra
  Wanneer gaan je ogen open! Je dochter wordt een verwend best en je zoon voelt heeel goed aan dat jij hem achyersyekt. Geen wonder dat hij je niet wil knuffelen, want hij wordt iedere x weggeduwd. Jij stoot hem van je af.
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Rachid
  Dag danes we hebt problemen over sex kan ik haar helpen jou man kan hij niet meer met jou slaap of kan hij niet klaar kome of te snil of heb jij geen zien om te sex ik kan jou helpen App mij 0687395321
  Beantwoorden
 • Anoniem
  spooky
  Wat ben jij een waardeloze moeder moeder kan ik eigenlijk niet zeggen als je een van je kinderen voortrekt en meer van haar houd dan van hem dat kun je niet maken je zoon voelt dit aan al is hij nu nog te klein om te weten waarom je dit doet ,maar als je zo doorgaat zul je zowel je man als je zoon verliezen en dat is dan je eigen schuld en je dochter zal later ook niet blij zijn hiermee en raak je har misschien ook wel kwijt want het is en blijft haar broer die jij eigenlijk helemaal niet hebt gewild! je kunt het nu nog goed maken met je kinderen door je tijd te verdelen tussen je zoon en dochter doe je dit niet dan zul je later heel veel spijt hiervan krijg !
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Mack
  Haar band met haar dochter komt ongezond over, net als die met haar zoon. Niet gek dat hij zich zo afzet, arm menneke! Vreselijke moeder! Hier gaat geen hechtingsstoornis ontstaan, die is er al.
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Kelsey
  Wat mag jij je dood schamen om jezelf moeder van die jongen te noemen. Nova voor en Nova na. Ik voel gewoon een enorme walging terwijl ik dit lees. Het ergste is ook nog dat jij jezelf vergoelijkt, je hebt totaal niet door wat een schade je aanricht op emotionele en psychisch vlak. Ik hoop dat je schoonouders gauw aan dr bel trekken bij je man en hun mond opendoen. Misschien dat je man wat verstand bij je naar binnen kan brengen. Ik heb 3 kinderen en wilde na 2 jongens dolgraag een meid. Maar nooit en dan ook echt nooit dat zij voorgetrokken wordt. Alle drie wordt evenveel van gehouden, geknuffeld en zijn mij even lief. Elk heeft zijn eigen karakter en alle drie zijn ze met hun eigen karakter mooi en even lief.
  Beantwoorden
  • Anoniem
   Joy
   Ohhhh.... Hoe zou jij het vinden als jou moeder zo met jou was omgesprongen zoals jij nu met je zoon? Ik zou adviseren om eens met een therapeut in gesprek te gaan. Je zoon gaat hier op latere leeftijd last van krijgen. Mijn vriend zijn moeder deed hetzelfde als jij en vind zichzelf niet goed genoeg. In zijn verleden is ook alles met materiaal afgekocht, maar de eerste levensbehoefte van een kind is liefde. Ik wens je heel veel wijsheid en inzicht toe.
   Beantwoorden
 • Anoniem
  Anoniem
  Ik word misselijk van je bericht te lezen. Oneerlijk tegenover Max 😪, ieder kind is anders ! Waarom kwam hij op de wereld dan? Waarom heb je zelf kinderen willen nemen, dan moet je ook kunnen van Max houden net als Nova. Als Max groot is, komt hij vanzelf achter dat je meer van Nova houdt dan van hem, hoe gaat hij over jou denken? Je doet hem wel zeer veel pijn. Noem je je zelf goed moeder, vind ik nog niet, je moet beide kinderen zelfde aandacht geven en zelfde behandeld, niet 1 kind meer aandacht geven dan andere kind. Harteloze moeder ben je ! Goed na over denken !
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Joy
  Ohhhh.... Hoe zou jij het vinden als jou moeder zo met jou was omgesprongen zoals jij nu met je zoon? Ik zou adviseren om eens met een therapeut in gesprek te gaan. Je zoon gaat hier op latere leeftijd last van krijgen. Mijn vriend zijn moeder deed hetzelfde als jij en vind zichzelf niet goed genoeg. In zijn verleden is ook alles met materiaal afgekocht, maar de eerste levensbehoefte van een kind is liefde. Ik wens je heel veel wijsheid en inzicht toe.
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Lotte
  Ik werk als hulpverlener in de jeugdhulpverlening en ik kan je vertellen moeder, dat je Max op deze manier regelrecht klaarstoomt voor heel wat issues. In mijn werk kom ik helaas maar al te vaak situaties zoals deze tegen.. Wat is dit ongelooflijk triest en sneu. Door ouders zoals jij, hebben wij in de jeugdhulpverlening nooit werk te kort.. Ik kan je garanderen dat Max het dondersgoed in de gaten heeft. Dit tekent hem voor de rest van zijn leven. Je geeft aan te hebben getwijfeld of hij een vorm van autisme zou hebben.. Wist je ook dat een hechtingsstoornis grote overeenkomsten heeft met autisme? Grote kans dat hij een hechtingsstoornis heeft. Ik vraag me af hoe hij daar aan gekomen zou zijn..
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Kimberly
  Wat ben jij een verschrikkelijk mens. Natuurlijk voelt een kind aan, dat ouders een voorkeur hebben. Je bent ook nog jouw “meisje” aan het verpesten. Ik begrijp echt niet dat jij dit ook normaal vindt. Een moeder heeft onvoorwaardelijke liefde ongeacht het geslacht. Een goede moeder is niet een moeder die veel speelgoed koopt ( ook om je schuldgevoel te compenseren) een goede moeder, staat klaar en geeft alle liefde van de wereld aan haar kinderen. Alles wat jij doet of zegt, kan invloed hebben op de persoon die jou kind wordt. Goh.... echt waar, ik word hier boos om.
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Zipporah Jansen
  Het doet me veel pijn dit verhaal te lezen. Het lijkt erop dat deze vrouw haar zoon verwijt dat ie geen rustige slaap baby was. Dat hij ouder is dan het meisje wil niet zeggen dat hij minder mag. Ik ben opgegroeid met 5 kinderen en geloof mij, ik heb het gevoeld dat mijn moeder niet van mij hield. Max trekt negatieve aandacht omdat hij gezien wil worden en ook geliefd wil worden. Mijn tip aan jou is dan ook, doe de avond rituelen om en om zodat je ieder kind evenveel aandacht geeft en verplaats je vooral even in Max. Wat wil hij, hoe wil hij aandacht/liefde krijgen enz. Soms is een aai om de bol hetzelfde gevoel als een knuffel. Als je zo door gaat krijgt Max faalangst, depressies en een laag zelfbeeld en Nova een verwend, arrogant en hoogmoedig nest. Wil je allebei niet.
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Eggegg
  Ik probeer een reactie te typen maar ik ben gewoon zó verbijsterd dat het niet eens lukt. Ik vindt jou écht een verschrikkelijk egoïstisch mens!!!!!!! Dat jij jezelf moeder durft te noemen! Je hebt een betonnen plaat voor je kop en ik hoop dat je snel bij zinnen komt en je uiterste best doet om dit te veranderen en de schade die je je zoon berokkent hebt probeert te herstellen, dit heeft dit mannetje niet verdient!! Mijn moederhart huilt!
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Marloes
  Ik word echt misselijk van dit verhaal. Heb je het zelf doorgelezen voor het geplaatst werd? Je komt over als een vreselijke moeder die haar zoon ontzettend verwaarloost op emotioneel gebied. Arm jochie. Hoop dat je snel bij zinnen komt en aan de slag gaat om deze trieste situatie op te lossen!!
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Nikki
  Wat ben je voor een moeder jouw zoon heeft nu al een trauma opgelopen. Logisch dat hij smorgens niet komt knuffelen heb je ruimte in je hoofd en hart om hem te knuffelen zonder dat je dochter er is? Of moet hij haar eerst voorbij voordat hij jouw kan bereiken want natuurlijk komt hij dan niet die strijd is al verloren zo begint hij elke ochtend al met 20-0 achterstand. Waarom wel gelijk stellen met de bedtijd en bij eet momenten verschil maken. Daarbij denk ik dat Max je dochter pijn doet door dat hij aandacht van je wilt alleen zo ben je bereikbaar voor hem via haar. Eigenlijk ben je zelf dan het probleem. En als de leidsters op het kdv zoiets zeggen geloof mij dan moet het erg zijn want vaak duurt het wel even voordat ze zoiets met ouders delen. Eigenlijk zijn jouw beide kinderen sociaal emotioneel verwaarloosd op deze manier. Ik hoop serieus dat je hulp gaat zoeken voor jezelf en je kinderen.
  Beantwoorden
 • Anoniem
  An
  Ergens hoop ik dat dit verhaal verzonnen is, het maakt mij erg verdrietig. Ik wil je niet veroordelen, maar heb jij je wel eens afgevraagd waarom Max zo doet tegen zijn zusje? Hij voelt echt wel aan dat jij haar leuker vindt en hij uit dat waarschijnlijk op die manier. Ook het schoolziek zijn is een schreeuw om aandacht. Het lijkt we alsof je het hem kwalijk neemt dat hij niet zo is als dat jij voor ogen had. Ik hoop dat je hem de aandacht gaat geven die hij verdient!
  Beantwoorden
 • Yualenis
  Yualenis
  "Soms lijkt het alsof Max een hekel aan zijn zusje heeft." Ik kan je zo vertellen hoe dit komt. Hij kan duidelijk merken dat z'n moeder z'n zusje belangrijker vind. Wat denk je wat voor effect dat op die jongen heeft.
  Beantwoorden
 • Anoniem
  sarah
  Sorry hoor maar mijn maag draait hiervan om. zelf mama van 2 prachtige kids, vind ik het bijna ziekmakend hoe ze haar gedrag rechtvaardigt. Als mama heb je geen voorkeur heel simpel. Hoe durf je je eigen zoon in zn ogen te kijken en te denken dat je dochter zo veel mooier en beter is. geloof mij maar vroeg of later zal je zoon jou dit voor je voeten gooie. Schande echt.
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Monique
  Wauw is dit echt? Jij verdient het niet om moeder te zijn.
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen