Marieke heeft problemen met de nieuwe vrouw van haar ex

Dat Mariekes (38) ex-man inmiddels weer gelukkig is getrouwd, vindt ze geen probleem. Maar waar Marieke wel moeite mee heeft, is hoe de nieuwe vrouw van haar ex haar kinderen Bobbie (11) en Mae (9) inpalmt. “Wat Babs doet, gaat te ver. Je kunt de liefde van kinderen niet kopen.”

Dat Mariekes (38) ex-man inmiddels weer gelukkig is getrouwd, vindt ze geen probleem. Maar waar Marieke wel moeite mee heeft, is hoe de nieuwe vrouw van haar ex haar kinderen Bobbie (11) en Mae (9) inpalmt. “Wat Babs doet, gaat te ver. Je kunt de liefde van kinderen niet kopen.”

Marieke: “Marc en ik zijn nu vier jaar uit elkaar, we waren acht jaar getrouwd. Ons huwelijk heeft nooit veel voorgesteld, ik raakte na een paar keer daten ongepland zwanger en dat was dat. Als dat niet was gebeurd, had onze verkering na een paar maanden gestrand, dat weet ik zeker. Ik viel destijds voor Marcs charmes, hij is een eersteklas flirt en zegt de juiste dingen op het juiste moment. Daarbij is hij heel complimenteus. Leuk natuurlijk, maar dat heeft ook zo z’n negatieve kanten. Hij flirtte namelijk ook met mijn vriendinnen en met vrijwel alle interessante vrouwen die hij tegenkwam. Mijn gevoel zei me al langer dat er achter mijn rug meer gebeurde dan hij vertelde. En ook mijn vriendinnen waarschuwden me weleens. Zij vonden Marcs flirtgedrag ook wat te ver gaan. Ik stond er op feestjes vaak wat verloren bij, als hij zijn charmeoffensief weer eens inzette bij anderen. Het was dan net alsof ik niet bestond. De aandacht die hij mij in het begin gaf, werd steeds minder. Ons seksleven stortte in en de gesprekken verstomden. We leefden steeds meer langs elkaar heen.”

Duidelijk appje
“Na onze zoon Bobbie kregen we nog een dochtertje, Mae. De kinderen zijn nu elf en negen. Als je kleine kinderen hebt, leef je samen voor hen, ze slokken al je tijd en aandacht op. Maar zodra ook Mae naar school ging, viel me pas op hoezeer onze relatie uit balans was. Alles draaide altijd om Marc. Ik was de grijze muis. Zo voelde ik me tenminste. Hij was zelden thuis, altijd op stap met vrienden. Wat hij dan precies uitspookte, wist ik niet, maar ik had wel mijn vermoedens. Lange tijd vond ik het lastig de knoop door te hakken en Marc voor te stellen te gaan scheiden. Ik speelde al zeker anderhalf jaar met het idee, toen Marc zelf opbiechtte dat hij vreemdging. Het was het klassieke verhaal van de telefoon die hij altijd angstvallig bij zich hield, maar een keer liet slingeren. Hij stond onder de douche, ik kwam nog even de badkamer in om mijn tanden te poetsen. Zijn telefoon lag op de rand van de wasbak en ik zag een appje binnenkomen dat niets te raden over liet. De afzender was een vrouw en ze had zo genoten, gisteravond. Tegen mij had hij gezegd dat hij na het werk met vrienden wat was gaan eten en drinken.”

‘Ik had eerder voor mijn eigen geluk kunnen kiezen en bij hem weg kunnen gaan’

Nieuwe vrouw
“Onze scheiding verdient geen schoonheidsprijs, daar ben ik eerlijk in. Ik was zo verschrikkelijk boos, dat ik niet meer helder kon nadenken. We hebben met een mediator erbij moeizaam afspraken gemaakt over onze scheiding, waarbij ik ook echt wel wat onredelijke eisen ten aanzien van de kinderen op tafel heb gelegd. Ik voelde me de verlaten vrouw, het slachtoffer. Wat Marc heeft gedaan is ook niet goed te praten, maar ik had al veel eerder voor mijn eigen geluk kunnen kiezen en bij hem weg kunnen gaan. Dat ik dat lef niet had, reken ik mezelf nog steeds aan.

Sinds twee jaar gaan we gelukkig weer beter met elkaar om. We praten weer en mijn ergste boosheid is gezakt. Dat ik een nieuwe vriend heb, heeft daar zeker aan bijgedragen. Alleen heeft Marc, na de vele vrouwen die hij in de tussentijd heeft gehad, nu ook weer een vaste relatie. Sterker nog, hij en Babs zijn een half jaar geleden getrouwd! En Babs bedreigt onze herstelde band, want ik kan haar niet uitstaan. Ze palmt Bobbie en Mae volledig in en er is niets wat ik daar aan kan doen.”

Steek van jaloezie
“Dat inpalmen begon eigenlijk al meteen. Bobbie en Mae waren een week bij hun vader geweest – we hebben co-ouderschap – en ze kwamen helemaal enthousiast thuis. ‘Papa heeft een nieuwe vriendin en ze is zo grappig’, vertelde Bobbie. ‘We hebben gewoon ontbeten bij McDonald’s!’ Er ging een steek van jaloezie door mijn maag. Hoezo omarmden mijn kinderen de nieuwe liefde van hun vader meteen? Toen ik George introduceerde, volgden er een paar ongemakkelijke maanden. Bobbie zette zich behoorlijk af tegen deze nieuwe man in mijn leven en ook Mae bleef afstandelijk. Ik had George met klem gevraagd of hij vooral zichzelf wilde blijven. Ik wilde niet dat hij zich leuker voor zou doen dan hij was, ik wilde dat mijn kinderen hem echt leerden kennen. Dus planden we die eerste tijd bewust geen gekke uitstapjes naar pretparken, om maar eens wat te noemen. En ook vroeg ik hem de kinderen niet te verwennen met cadeaus of snoep.

Ik heb zelf gescheiden ouders en weet nog hoe de vriend van mijn moeder zich uitsloofde om bij mij en mijn zus in een goed blaadje te komen. Hij was té grappig en alles kon. Al in het eerste jaar gingen we met hem op vakantie naar Amerika en we gingen elke week wel een keer uit eten. Hij nam ook altijd iets voor ons mee als hij langskwam. Toen mijn moeder en hij een jaar samen waren, zijn we bij hem ingetrokken. Vanaf dat moment was het uit met de meeste pret. Ineens golden er regels waaraan we ons moesten houden. We kregen niet meer elke week iets leuks of lekkers van hem en eten deden we vooral thuis. Niets mis mee natuurlijk, maar het contrast met het begin was groot. Ik wilde dat voor mijn kinderen voorkomen.”

Dit verhaal komt uit Vriendin 49.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen